Bronşite Ne İyi Gelir?

Bronşite Ne İyi Gelir?

Bronşit tedavisinde bronşlardaki şişliği azaltıcı ve artan koyulaşmış balgamı yumuşatıcı ilaçlar kullanılmaktadır.

Kronik bronşitiniz varsa nefes terapisi ya da rehabilitesi sizin için değere sahiptir. Solunum terapileri; nefes egzersiz programlarıdır. Nefes terapisti size nasıl daha kolay nefes alacağınızı ve bu konudaki egzersiz yapma yeteneğinizi değerlendirecek ve arttırmaya çalışacaktır.

 Gün içinde bol miktarda su tüketmek

C vitamini, içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde birçok hastalığa olduğu gibi bronşite de iyi gelecektir. Bu dönemde kırmızı biber, koyu yapraklı sebzeler, lahana, kekik, elma, kivi ve çilek tüketiminin bronşit tedavisinde etkili olacağını söyleyebiliriz.







Elleri sık sık yıkamak ve dezenfektan kullanmak.

Alerjilere sebep olan veya bronşları tahriş edebilecek maddelerden uzak durmak tedavinin bir parçası olabilir.

Soğuk hava bronşitten kaynaklanan öksürüğü şiddetlendirir. Bu nedenler soğuk havalarda bir şal ya da atkıyla ağız ve burun kapatılmalıdır.

Tuzlu Su
Günde birkaç kez tuzlu su ile gargara yapmak, çeşitli bronşit belirtilerini tedavi etmek için mükemmel bir yöntemdir. Bir çay kaşığı masa tuzunu bir bardak ılık suya ekleyin ve bitene kadar gargara yapın.

Sigara veya diğer tütün ürünlerinin kullanımını durdurmak

Sarımsak
Doğal antibiyotik olan sarımsak, viral ve bakteriyel enfeksiyon hastalıklarını tedavi etmektedir. Vücudun enfeksiyon hastalıklarıyla etkili bir besindir.


Okaliptüs
Okaliptüs buharı öksürüğe çok iyi gelir. Okaliptüsün antiseptik etkisi bronşit için fayda sağlar, balgam söktürücü özelliği ile boğazı ferahlatır. Okaliptüsü ağız yoluyla alabileceğiniz gibi bitki çayı olarak da tüketebilirsiniz.


 Bulunduğunuz ortamı nemlendirin. Kuru ortamdan kaçının. Buhar iyi gelecektir.

 Ilık bir duş almak mukusu yumuşatacaktır. Semptomlarınızı hafifletecektir.

Nane

Nanenin içeriğindeki mentol, akciğerlerde biriken mukusu kırmakta ve öksürükle de vücuttan atılmasına yardımcı olmaktadır.

Bolca dinlenilmeli. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için ve vücudun virüslere karşı savaşabilmesine uyku yardımcı olmaktadır. 

 Zencefil

Zencefilin iltihap önleyici özelliği sayesinde akut bronşit rahatsızlığının tedavisi için kullanılabilmektedir. Ayrıca zencefil Gastrointtestinal rahatsızlıklarda yani hazımsızlık, mide ağrısı ve ishal gibi hastalıklara iyi gelir. 

 Bal

Doğal bir antibiyotik özelliği taşıyan bal bronşlardaki iltihabı azaltır. Bal limon ve zencefil karıştırmak bronşitin yaratığı rahatsızlıklarda etki etmektedir.

Zerdeçal

Zerdeçalın antiviral, antibakteriyel ve anti-enflamatuvar etkiler bulunmaktadır. Bronşitte kullanılması semptomların hafifletilmesine yardımcı olmaktadır.  Zerdeçal ayrıca antioksidan aktiviteyi arttırır, yani tahrişi azaltmaya ve bağışıklığınızı güçlendirmeye yardımcı olabilir. Zerdeçalı yemeklere ekleyebilir veya çay olarak demleyebilirsiniz.


Beslenmeye dikkat etmek

Ev temizlik ürünleri, boya, parfüm gibi ağır kokusu olan ürünleri kullanacağınız zaman bir maske kullanın.

Mantar

Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahiptir. Özellikle reishi ve maitake mantarları akciğerleri temizleme özelliğine de sahiptir. Bronşit öksürüğü için oldukça faydalı olan mantar sıklıkla tüketilmelidir. Birçok yemekle birlikte tüketilebilir. Akciğerler üzerinde oldukça olumlu bir etkiye sahip olması yönüyle rahat nefes almayı sağlar.



Ihlamur

Ihlamuru demleyip içmek iyi bir balgam sökücü etki göstermektedir. Bronşit semptomlarını hafifletir ve göğüsteki ağrıyı azaltabilmektedir.


Sussam ve Susam Yağı

Solunum yağı hastalıklarında kullanılan susam bronşit rahatsızlıklarında da iyi gelmektedir. İçindeki magnezyum vücut direncine arttırmaktadır. Göğüs sertliğini gidermekte ve akciğere oksijen sağlıklı bir şekilde dolmasını sağlamaktadır.


Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Kategori