Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Uyku Düzeni Oluşturun

Uyku ve baş ağrısı doğrudan ilişki bir ihtiyaçtır. Uykusuzluk baş ağrılarını tetikleyebileceği gibi çok uyumak da hem baş hem de vücut ağrılarını tetiklemektedir.

Bol Su İçin

Organlarımızın işleyişi için bol su içmek çok önemlidir. Yetersiz sıvı alımından kaynaklı dehidrasyon yani vücudun susuz kalması baş ağrısının belirgin sebeplerindendir. Sıvı alımının arttırarak baş ağrınızı hafifletebilirsiniz.

Soğuk Kompres

Baş ağrısının şiddetlendiği durumlarda soğuk kompres uygulamak iyi gelecek bir yöntemdir. Islak bez ile ya da buz torbası ile başınıza koyabilirsiniz.

Temiz Hava

Oksijen almak ağrılarınıza iyi gelecektir. Temiz havaya çıkmak veya bulunan ortamın iyi bir şekilde havalandırmak baş ağrısına yararlı olacaktır. Yürüyüş veya hafif egzersiz yapmak vücudunuzu rahatlatacaktır.

Alkol ve Sigaradan Uzak Durmak

Sigara kullanmak baş ağrısını tetikleyebilir. Sigara tütün ve alkol ürünlerine ara vermek ağrılarınızdan kurtulmanızı sağlayabilir. Alkol kullanmak özellikle ertesi gün baş ağrısı bırakmasıyla gününüzü olumsuz etkilemektedir.

Kafein Tüketimi

Kahve dengeli bir şekilde tüketmek ağrıyı hafifletecektir. Gün içerisinde çay ve kahve tüketimine dikkat etmeniz gerekmektedir.

Gevşemek

Stres baş ağrısının oluşmasında en önemli faktörlerden biridir. Baş ağrınızın azaltılması için stresinizin ve anksiyetenizin kontrol edilebilmesi için uzman bir kişiden terapi alabilirisiniz. Bunlara ek germe hareketleri, yoga, meditasyon ve vücudu fazla yormayacak esneme egzersizleri yapmak iyi gelecektir.

Masaj
Başınıza ve boynunuza masaj yapmak sizi rahatlatacaktır. Stresten kaynaklı oluşan gerilim tipi baş ağrısını hafifletebilir.

Sıcak Duş

Sıcak veya isteğinize göre ılık bir duşa almak vücudunuzu gevşetir ve rahatlamanızı sağlar. Duşa girilmezse de, ayakları sıcak su dolu bir kapta bekletmek, sonra da su ılıyana kadar soğuk su ilave etmek ve ardından çorap giyerek yatmak beyne yükselen kan basıncını ayaklara doğru aktaracaktır. Bu uygulama baş ağrısının geçmesinde etkili olabilir.


Akupunktur vücudun belli noktalarına steril iğnelerle uygulanan tedavi yöntemidir. Baskı uygulanarak yapılan bu yöntemde endorfin salınımı sağlanır. Endorfinler ağrı kesici etki görevi gördüğü için doğal olarak baş ağrınızı keser.

Karanlık ve Sesiz Ortam

Migrenden kaynaklı karanlık ve sesiz ortamda dinlenmek baş ağrınıza iyi gelecek bir yöntemdir.


Baş ağrısı için aromaterapi yağlarını deneyebilirsiniz. İster buhara soluma yöntemi ile isterseniz de aromaterapi yağları ile masaj yapabilirisiniz.

Nane yağı

Lavanta yağı

Okaliptüs yağı

Yeşil Çay

Yeşil çayın sayısız faydası ile baş ağrılarında da iyi gelmektedir. Küme tipi baş ağrılarında antioksidan etkisi ile faydalı olmaktadır.

Limon Suyu

Küme tipi baş ağrılarınız varsa limon suyu C vitamini ve antioksidan özelliği ile geçirebilirsiniz. Baş ağrısı çektiğiniz dönemler her sabah bir bardak limonlu su içmek ağrınızı rahatlatacaktır.

Zencefil Çayı

İlaç etkisinde olan ve çoğu rahatsızlıklar da kullanılan zencefil ağrı kesici özelliği ile baş ağrınıza iyi gelmektedir. Baş ağrınız şiddetli olduğu dönemler zencefil çayını gün içerisinde tüketebilirsiniz.

Papatya Çayı

Papatya çayının sakinleştirici ve gevşetici etkisi ile baş ağrınızdan kurtulabilirsiniz. Uyumadan önce içmek daha kaliteli bir uyku çekmenizi ve bedeninizin rahatlamasının sağlamaktadır.

Keten Tohumu

Omega yağları ve zengin içeriği ile beyne ve kaslara fayda sağlamaktadır. Çeşitli baş ağrıları için keten tohumunun öğünlerinize eklemeniz gerekmektedir. Salata içinde, çay halinde, yemeklerde keten tohumu tüketerek küme baş ağrısından uzak kalabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN