Yorgunluğa Ne İyi Gelir?

Yorgunluğa Ne İyi Gelir?

Düzenli kahvaltı yapın günün enerji toplamak için sabah öğününü atlamayın.

Yeterli ve bol miktarda su için.

Hazır gıdalardan ve yağlı yiyeceklerden uzak durun.

Yoğurt tüketmek yorgunluğa iyi gelecektir.

Kırmızı et ve yumurta vücudunuzda ki yorgunluğu gidermeye yardımcı olacaktır.

Beslenmenize özen gösterin.

Omega 3 yağ asidi ve alfa lipoik asit içeriği ile hem vücut direncini arttıran hem de toksin maddeleri vücuttan atmaya yardımcı olur ve yorgunluğunuzu giderebilir.

Uykunuzu alacak kadar düzenli bir şekilde uyuyun.

Spor yapın, vücudunuzu esnetecek egzersizler yorgunluğunuzu ortadan kaldıracaktır.

Yoga ve farkındalık meditasyonları stresi yönetmeye ve zinde olmaya yardımcı olur.

Sigara gibi nikotin içeren şeylerden uzak durun.

Yorgunluk verecek olan aşırı hareketlilikten kaçınılmalıdır.

Stresten ve zihninizi yoran şeylerden uzak durulmalıdır.

Yatak odasının karanlık, sessiz olmasına özen gösterin.

Televizyon, bilgisayar, telefon ekranı ışıkları beyin aktivitesini uyararak uyku kalitesini etkileyebileceği için, uyumadan bir saat önce cihazları kapatın.

Kalsiyum, magnezyum, potasyum, demir, D vitamini ve B12 vitamini eksikliği yorgunluğa neden olabilir. Gıdalara ek olarak doktor kontrolünde takviye alabilirsiniz.

Deniz ürünleri, mineral tuzları ve demir açısından çok zengin olma özelliğine sahiptir ve demir eksikliğinin yorgunluk kaynağı olduğu bilinmektedir. Kış aylarında karides, istiridye gibi balık türlerini bolca tüketebilirsiniz.

Ceviz yorgunluk için etkili bir besindir. Depresyon belirtilerini geçirmek içinde faydalıdır. Enerji oranını arttırarak vücut yorgunluğuna karşı iyi gelir. Günde 4-5 tane tüketerek yorgunlukla mücadele edilebilir.

Çörekotu tüketin. Vitamin ve mineral kaynağı olan çörekotu, doymamış yağ asitleri açısından da zengindir. İçerdiği timokinon sayesinde kansere karşı koruma sağlar. Kas ve eklem ağrılarını azaltır, bağışıklığı güçlendirir, uykuyu düzenler, stres ve gerginliği azaltarak rahatlatır

Ginseng içeriğinde yer alan antioksidanlar vücut enerjinizi arttırmakta etkilidir.

Halsizliğe İyi Gelen Meyveler



Elma günde 1 tane orta boy elma yemek kendimizi sürekli halsiz hissediyorsak yorgunluğu giderir

Muz 1 tatlı kaşığı balı üzerine gezdirip tükettiğimizde halsizliği geçirir.

Üzüm yaz aylarında daha sıklıkta tükettiğimiz bu meyve enerji verip halsizliğe iyi gelir. Frenk üzümü ise sürekli ve aşırı halsizlik için tavsiye edilen üzüm çeşididir.

Havuç sadece gözlere faydalı olmakla kalmayıp halsizliği de kesen bir meyvedir.

Yorgunluğa İyi Gelen Bitki Çayları



Rezene Çayı: Rezene çayı yorgunluğu alıcı etkisinden dolayı oldukça rahatlatıcı bir etki sağlamaktadır. Bir tutam rezene yaprağını bir bardak kaynamış suya ilave ederek bardağın üstünü kapatalım ve çayın demlenmesi için 10 dakika kadar bekleyelim. 10 dakika sonra hazırlanan rezene çayını süzgeçten geçirdikten sonra tüketelim. Bu şekilde bütün yorgunluğunuz gidecektir.

Yeşil Nane Çayı: Yeşil nane taze olarak bahçeden koparıldıktan sonra yada çarşı, pazardan alındıktan sonra yaprakları ayıklayarak bir demlik kaynamış suya bir kase kadar nane yaprağı eklenir. 2-3 dakika nane yapraklarıyla tekrardan kaynatılarak ocaktan alınır ve demlenmesi için bir kenara bırakılır. 10 dakika demlenen çay servise sunulur ve yorgunluğu olan kişiler bu çayı içerek rahatlatacaktır.

Kuşburnu: Çok yoğun vitamin zenginliği nedeniyle gözlerin dostudur. Vücuda dirilik sağlar. 100 gram kuşburnunda bir sandık portakala eşdeğer C vitamini vardır. İyi bir raşitizm ilacı, etkin bir kan temizleyicisidir.

Yeşil çay: Bir fincan düzenli yeşil çay tüketimi özellikle stres nedeniyle yaşanan vücut yorgunluğuna karşı iyi gelir. Stresiz azaltarak, enerjinin artmasına yardımcı olan yeşil çay odaklanma problemine karşı da faydalıdır. Metabolizmanın aktif şekilde çalışmasını sağlayarak yorgunluğun ortadan kalkmasına sebep olur.

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN