Öncelikle sedef hastalığına sahip kişiler tedaviye ek seçenekleri doktor kontrolünde uygulamalılar.
Konuşma terapileri psikolojik olarak hastaları rahatlattığı ve hastalık sürecinde telkinin hastalara iyi geldiği kabul edilmektedir.
Sedef hastalığı deneyimine sahip kişilerle konuşmak, destek gruplarına ve uzman bir terapist eşliğinde grup terapilerine katılmaları iyi gelecektir.
Fazla kilolar verilmeli ve kilo kontrolüne dikkat edilmesi gerekmektedir.
Et ve süt ürünleri gibi hayvansal ürünlerde bulunan doymuş yağ alımını azaltmak
Alkol ve sigara tüketimi sınırlandırılmalı
Rafine şeker tüketimini azaltılmalı
Uyku düzenine dikkat edilmeli
Vücuttaki genel iltihabı azaltmaya yardımcı balık, fındık, ceviz, yeşil sebze ve kırmızı meyveler gibi anti-inflamatuar besinlerin tüketimi arttırılmalı
Domates, patates, patlıcan, turunçgiller gibi tetikleyici gıdalardan kaçınmak semptomları iyileştirmeye yardımcı olabilmektedir.
Düzenli egzersiz yapmak daha dinç hissedilmesine yardımcı olacaktır
Sedef hastalığı için şu bitkiler iyileşmesinde yardımcı olabilir. Bununla birlikte, ciddi yan etkileri önlemek için bitkiyi kullanmadan önce doktorunuza danışın. Aksi takdirde, istenmeyen sonuçlarla karşılaşmanız gerekebilir.
Aloe Vera
Cilt hücrelerini ve tahriş olmuş cildi onarır. Kızarıklığı önlemede ve iltihabı durdurmada çok iyi çalışır. Semptomları azaltmak için, sorunlu cilt bölgelerine en az %5 aloe vera içeren bir krem uygulayın, bu da 5 gün boyunca günde 3 kez uygulanır.
Oregon Üzüm
Anti-enflamatuar özelliklere sahip bir tür kurutulmuş meyvedir. Bitkinin yapraklarını ve köklerini öğütdükten ve damıtıldıktan sonra krem hazırlanır. Cildinizin plakalarına ve pullarına uygulanabilir. Krem, hastalığın alevlenmesi sırasında kızarıklığı giderebilir.
Zerdeçal
Zerdeçal antibakteriyel özelliklere sahiptir. Hastalığınızı tedavi etmek için kullanılabilecek şifalı bitkilerden biridir. Yemeklerinize bir tutam zerdeçal ekleyerek, bu bitkinin mucizevi faydalarından yararlanabilirsiniz.