Mide Bulantısı Ne İyi Gelir?

Mide Bulantısı Ne İyi Gelir?

Tuzlu Kraker

Gebelik dönemi mide bulantıları, araç veya deniz tutmasına karşı oluşan anlık mide bulantılarını yatıştırması için tuzlu kraker iyi gelmektedir.

Su

Dehidrasyondan kaynaklı mide bulantısı olabilmektedir. Yeteri miktarda su içmeye dikkat edin.

Temiz hava

Mide bulantısı hissettiğiniz zamanlar temiz çıkın pencereyi açın.


Akupunktur vücudun belirli noktalarına iğnelerle uygulanan tedavilerdir. Mide bulantısı ve rahatsızlıkları için kullanılmaktadır.

Maden Suyu

Maden suyu anksiyete, stres ya da tansiyon düşüklüğünden kaynaklı olan mide bulantılarına maden suyu iyi gelmekte ve içeriğindeki mineral rhatlatmaktadır.

Sarı Leblebi

Özellikle gastrit ve reflü şikayetinden kaynaklı mide bulantısına iyi gelen sarı leblebi midedeki asidi emer ve ağrılara bulantılara iyi gelmektedir.

Elma

Sabahları görülen mide bulantısını geçiren elma içerdiği lif sayesinde sindirimi düzenler.

Zencefil

Zencefil sindirim sistemi fonksiyonunu düzenler ve sindirim bozuklarına faydalı gelmektedir. Taze zencefil kullanılması daha etkili olacaktır. Taze zencefil dilimlenir ve üzerine kaynar su dökülerek demlenir. Demlenen zencefil çayını içmek mide bulantısına çok iyi gelecektir. Aynı zamanda mide deki ağrıyı giderecektir. Taze zencefil olmadığı takdirde toz zencefil ya da kuru zencefil de kullanılabilir.

Rezene ve Papatya Çayı

Mide bulantısına hızlı etki eden bitki çaylarından biri rezene ve papatya çaylarıdır. Demleyip dilerseniz bal ekleyip içebilirsiniz.

Nane Limon Çayı

Mide bulantısına bilinen çaylardan bir diğeri de nane limondur. Nane ve kabuklu dilimlenmiş limon çay olarak kaynatılıp içildiğinde mide bulantısını rahatlatacaktır.

Limon

Hamilelik dönemi ve genel mide bulantıları için limon etkili bir seçenektir. Limonun ekşi bir tadı olması ile bazen sadece limonu koklamak mide bulantısına iyi gelmektedir. Mide bulantısını bastırmaya ve çaylara ilave edilerek kullanılabilir.

Patates

Patates mide bulantısını geçirmek için en çok kullanılan besinlerden biridir. Haşlanmış patatesi tüketerek kullanabilirsiniz.

Aromaterapi

Aromaterapi, bulantı ve kusmayı hafifletmeye yardımcı olabilecek bir çözümdür. limon yağının solunması hamilelikle ilgili bulantı ve kusmanın azaltılmasına yardımcı olabilir.
Kullanmak istediğiniz uçucu yağ şişesini burnunuza yaklaştırarak veya bir pamuğa birkaç damla damlatarak derin nefes almayı deneyin. Yağı bir oda difüzörüne de ekleyebilirsiniz. Kullanabileceğiniz yağlar:

Karanfil

Lavanta

Sarı papatya

Gül

Nane

Mide bulantınız için ayrıca;

Sigara ve alkol kullanımı bırakılmalı ya da azaltılmalıdır.

Uzanıp bir süre dinlenmek.

Mide bulantısı için süt yerine daha çok yoğurt tüketilmelidir.

Kafeinli içeceklerden uzak durulmalıdır. (Çay, kahve ve kola gibi)

Çok yağlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

Nefes egzersizleri yapılabilir.

Yürüyüş yapılabilir

Mideyi sıkıştıracak hareketler yapılamamalıdır.

Eğilmemeye özen gösterilmelidir. Bu sayede kusma olayı gerçekleşmez.

Sıkça Sorulan Sorular

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN