Hücum Terapi Nedir?
03 Eyl 2022 11:18

Önder Veli Göktaş

Hücum Terapi Nedir?

Hücum Terapi Nedir?

Psikoterapi tekniklerinden bazıları danışanın semptomlarının giderilmesine yönelik bir tedavi seçeneği sunarken bazıları semptoma neden olan kaynağın tespit edilmesi ve bu kaynağın ortadan kaldırılmasına yöneliktir.

Hücum terapi; semptomun arkasındaki temel yapıya odaklanır. Semptoma neden olan kaynağı yok etmeye yönelik derinlemesine bir çalışma şekli benimser.

Hücum terapi toplamda 30 seanstan oluşan bir programdır.

Diğer psikoterapi uygulamalarından farkı; seansların yoğunlaştırılmış bir şekilde programlanmasıdır.

Normalde haftalık 1 seanslık görüşmeler ile 5-6 ay sürecek olan bir çalışma hücum terapide 15-30 günlük sürede tamamlanır.

Bu süreç tamamlandığında haftalık 1 seans olmak üzere süreç devam ettirilir.

İlerleyen dönemde seanslar iki haftada 1 seans olmak üzere programlanarak danışanın mevcut durumuna bağlı olarak terapi süreci sonlandırılır.

Hücum Terapide Nasıl Bir Yol İzlenir?

İki aşamadan oluşan hücum terapinin ilk 15 seanslık bölümünde danışanın hayatına birincil düzeyde etkide bulunmuş tüm aile bireyleri hakkında çeşitli bilgilerin yanında bu kişilerle ilgili anıları alınır.

Bunun yanında danışanın doğum anından bugüne kadarki tüm yaşantısı, ilişkileri, travmaları, hüzünleri, sevinçleri, kayıpları, hayatının dönüm noktaları dinlenir.

Bunun ardından ikinci aşamaya geçilir. Kalan 15 seanslık sürede danışana psikolojik bilgilendirme yapılır.

Burada insanın ruhsal yapısı, ruhsal gelişim evreleri, kişiliğin oluşum süreçleri, zihnin kendini koruma yolları gibi konularda danışan bilgilendirilir.

Psiko-bilgilendirme ile çoğu zaman ne yaşadığını ya da sorunun nereden kaynaklandığını bilmeyen kişi için neyi, neden yaşadığı anlam kazanır.

Bilinmez olanın bilinmesi ve anlam kazanması, çoğu zaman kişiyi rahatlatarak semptomun ya da olumsuz duyguların büyük oranda azalmasını ya da ortadan kalkmasını sağlar.

Ayrıca danışan tedaviye başlandığında; evdeki tüm eski fotoğrafları ve varsa günlüklerini getirmesi istenir. Bu süreç içerisinde yine görmüş olduğu rüyaları yazması ve seansa getirmesi istenir.

Buradan elde edilen bilgiler de danışanın analizinde önemli katkılar sunar. 

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Kategori