Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?


Göz çevresi ve özellikle göz altı cildi, tüm vücut derisi ile karşılaştırıldığında en ince deriye sahip hassas bir bölgedir. Göz altı mezoterapisi, başta göz altı bölgesi olmak üzere tüm göz çevresine uygulanabilen ve göz altı morlukları, göz altı kararması, göz altı kızarıklığı, göz kapaklarının morarması, göz çevresi kırışıklık ve torbalanma gibi sorunları gidermek amacıyla geliştirilmiş özel bir formülasyon içeriğine sahip bir işlemdir.


Göz Altı Işık Dolgusu

Göz altındaki çökük görünümü gidermek için göz altı ışık dolgusu çok sık tercih edilen bir yöntem. Işık dolgusu bu bölgenin dolgun görünmesini sağlamak için gözlerin altına hyaluronik asit dolgusu enjekte edilir. Bu dolgu, cilt altına uygulandığında göz altında oluşan hacim kaybı giderilir. 1-2 gün boyunca göz altları biraz kızarık görünebilir. Ancak çok geçmeden göz çevresi belirgin şekilde daha aydınlık görünecektir.


Lazer Tedavisi

Göz altı morlukları için lazer tedavisi önerilen uygumlalar arasında gelmektedir. Fraksiyonel lazer tedavisi ile deri altındaki bağ dokusu zenginleştirilmesi amaçlanır. Böylelikle koyu renkte olan göz altı morluklarınızda zamanla renginde açılma görebilirsiniz. Her ay işlem göreceğiniz 3-5 seans ile bu yöntemi de tercih edebilirsiniz.


Bu yöntemle uygulanan ürünler sayesinde hem göz çevresindeki koyu renkli halkalar giderilir hem de göz altı torbaları ve mimik kırışıklıkları azaltılır.

Kimyasal Soyma

Cilt temizleme ürünleri göz altındaki pigmentasyonu azaltmak, yeni hücrelerin oluşması için kullanılmaktadır.

Ağartıcı Maddeler ve Topikal Kremler

Hidrokinon, retinoik asit, azaleik asit, arbutin, kojik asit, K vitamini, C vitamini içeren kremler gibi maddeler göz altı kararmalarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

Soğuk Kompresler

Bölgeyi soğutmak, kan akışını azaltır. Bu uygulama buz torbası aracılığı ile yapılabilir. Salatalık dilimleri veya buzdolabında soğuk bulunan herhangi bir şeyi birkaç dakikalığına göz üzerine koymak etkili olacaktır.



Göz Altlarınıza Yumuşak Masajlar Yapın

Göz çevresindeki zayıf kan dolaşımı göz altı morluklarının belirginleşmesine neden olur. Göz çevresine yapacağınız hafif masaj ile dolaşımı hızlandırabilirsiniz.

Göz Altı Morlukları İçin Patates Deneyin

Çiğ patatesi ince ince dilimleyin. Her iki gözün altına 1’er dilim yerleştirin ve 30 dakika boyunca uzanın. Her gün iki defa bu uygulamayı yaparsanız, göz altı morlukları ve şişkinliğin azaldığını göreceksiniz.
Ayrıca patates suyu ve salatalık suyu karışımı ile göz altı morluklarına çare bulabilirsiniz. Bir parça pamuğu karışımın içerisine daldırın ve göz altı morluklarına uygulayın.
Bunun dışında çiğ patatesi püre kıvamına getirerek, göz altı morlukları tedavisinde kullanabilirsiniz. Çiğ patates püresini, göz altı morluklarına sürün ve 25-30 dakika bekletin. Özellikle buz dolabında soğutmayı da unutmayın. Ardından su ile temizleyin.



Göz Altı Morlukları İçin Çay Deneyin

Çay poşetlerinin cilt üzerinde antioksidan ve iltihap önleyici özellikleri vardır. Gözlere soğuk poşet çay uygulamak morlukların görünümünü iyileştirebilir. Bu amaçla siyah ya da yeşil çay kullanılabilir. Demlediğiniz çayı gözaltlarınıza pansuman yapıp 15 dakika bekletilmelidir. Pansuman bittikten sonra gözler yıkanmalıdır.



Göz Altı Morlukları İçin Salatalık Deneyin

Yüksek miktarda su içeriğine sahip olan salatalık, göz altı derinize ihtiyacı olan sıvı desteğini sağlayacaktır. Yatıştırma ve soğutma etkisi gösterecek olan salatalığın bu özelliklerinden yararlanmak için suyunu çıkarın ve bir pamuk yardımıyla göz altı bölgenize uygulayın. Dilerseniz ince dilimler halinde kesip buzdolabında beklettiğiniz salatalık dilimlerini direkt olarak gözlerinize de uygulayabilirsiniz.



Göz Altı Morlukları İçin Limon Deneyin

Limon, içeriğindeki C vitamini sayesinde deriyi besler. Limon suyu uygularken, gözlerinize kaçırmamaya ve çok yakın çevreye sürmemeye özen gösterin. Limon suyuna batırdığınız pamuğu göz altı morluklarına sürün ve 15 dakika bekletin. Bu esnada gözlerinizin kapalı olması, daha güvenli olabilir. Daha sonra ılık su ile durulayın.



Göz Altı Morlukları İçin Gül Suyu Deneyin

Gül suyu yorgun cildi yatıştırır ve canlandırır. Makyaj için kullandığınız disk pamuğa birkaç damla gül suyu dökün. Gözlerinizi kapatın ve pamukları göz kapaklarınıza yerleştirin. Günde 2 kez 15’şer dakika bunu uygulayabilirsiniz.



Göz Altı Morlukları İçin Badem Yağı Deneyin
Cilt nemlendirme denildiğinde en çok tavsiye edilen besinlerden biri de badem yağıdır. Gece yatmadan önce temiz bir pamuğu badem yağına batırın. Ardından pamuğu göz altlarına koyun ve bekletin. Sabah uyandığınızda yüzünüzü mutlaka ılık suyla yıkayın.




Uyku Sürenizi Arttırın

Yeterince uyumak koyu halkaların görünümünü azaltmaya da yardımcı olabilir. Çünkü uyku yoksunluğu cildinizin solgun görünmesine neden olarak koyu halkaları daha belirgin hale getirebilir. Koyu halkaların ortaya çıkmaması için günde 7-8 saat uyumalısınız.

Uyurken Başınızı Yükselterek Yatın

Yetersiz uyku göz altındaki koyu renkli halkalar ve torbaların oluşumunda rol oynayabilirken, kişinin yatış şekli de bunda etkili olabilir. Uyku sırasında göz altlarında sıvı toplanmasını ve buna bağlı gelişen şişkinliği önlemek için başın birkaç yastıkla kaldırılması faydalı olur.

Sağlıklı Beslenin

Göz altı morlukları için taze meyveler, sebzeler, tam tahıllar, yağsız protein ve sağlıklı yağlarla dolu besleyici bir beslenme düzenini takip etmek göz de dahil olmak üzere tüm vücutta gözle görülebilir iyileştirmeleri sağlayabilir. Ayrıca alkol ve aşırı kafein tüketimi de azaltılabilir.

Bol su için

Vücudun susuz kalması da göz altı morluklarına sebep olduğu için gün içinde bol su içmeye dikkat etmelisin.

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN