Bel Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

Bel Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

Bel ağrısının birçok çeşidi ve nedeni bulunmaktadır. Nu nedenden dolayı da pek çok fraklı bölüme de gidilebilmektedir. Ağır yük kaldırmak, yanlış ve zorlayıcı spor yapmak, uzun süre hareketsiz kalmak, sürekli ayakta kalmak ve daha birçok neden bel ağrısı için sıralanabilmektedir. Sinir tahrişi, omurga kırığı, omurga kireçlenmesi, bel çevresinde yayılan organlarda bir problemin olması gibi rahatsızlıklar da bel ağrılarının oluşmasına neden olan durumlardır.

Bel ağrısı yaşayan kimselerin gitmesi gereken bölüm ortopedidir. Bel bölgesindeki problemler için ilk akla gelen hastane bölümüdür. Ortopedi, insan vücudundaki kas, kemik ve sinirleri incelemektedir.

Ortopedistler bel ağrısı çeşitli tetkikler de bulunurlar. MR çekimi röntgen gibi omurlardaki sorunun görüntülenmesi için gerekli en önemli yöntemlerdendir. Yapılan tespitte problemin boyutuna ve türüne göre tedavi edilmektedir.

Bel ağrısı için gidilebileceğiniz diğer bölüm ise beyin ve sinir cerrahisi bölümüdür. Beyin ve sinir cerrahisi doktorları, beldeki sinir sıkışması, belde oluşan hasar gibi durumlarda hastalara yardımcı olmaktadır. Özellikle sinirlerden kaynaklana problemlerde doktorlar başarıyla tedavilerde bulunmaktadırlar. 

Sıkça Sorulan Sorular

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN