Bel Ağrısı İçin Egzersizler

Bel Ağrısı İçin Egzersizler

Bel Ağrısı İçin Egzersizler

Egzersizler; bel ve omurganın zayıf kaslarını güçlendirir.

Mekanik yüklenmeyi azaltarak, hareket kabiliyetini arttırır.

Yanlış postürü ve duruşu düzeltir.

Ağrıyı azaltır.

Bel ağrısından mustarip olanlar ayağa kalkarken veya hareket ederken zorluk yaşayabilirsiniz. Bu durumları azaltabilmek için yürüyüş, yüzme ve yoga gibi sporsal faaliyetler yapmanız gerekir. Egzersiz gergin kasları gevşemesi ve ağrılarınızın hafiflemesinde çok önemlidir. 

Kobra Pozu

Kobra pozu yoga pozlarından bu pozu yaparken nefesinizi kontrollü almaya özen gösterin.


Mekik Çekmek

Mekik çekerken nefesi kontrolünü sağlamak çok önemlidir.  Kalkarken nefes verip inerken nefes almanız gerekir. Bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta ise baş ve boyun kısmınızı zorlamadan hareketi karın kaslarınızla yapmaya çalışmak. Mekik çekerken belinizi fazla zorlamamalı karın kaslarınızdan kuvvet almalısınız. 






Çift Diz Göğse Çekme

Sırtüstü uzandıktan sonra, bacaklarınızı kendinize doğru çekin ve ellerinizi dizlerinizin arkasında birleştirin. Ellerinizi birleştirdikten sonra, ellerinizin kuvveti ile dizlerinizi kendinize doğru çekin. Belinizin kuvveti ile dizlerinizi iterek değil, ellerinizle dizlerinizi kendinize çekerek yapmanız gerekiyor bu hareketi.

Bu hareketi 20 saniye yapıp bekledikten sonra 2-3 set arası yapabilirsiniz. Bu hareketleri yapıyorken zorlanıyorsanız bırakmalısınız önemli olan belinizin rahat hissetmesi.



Düz Bacak Kaldırma

Dümdüz yatar pozisyondayken bir bacağınızı büküp diğerini düz bir şekilde, büktüğünüz bacağın diz seviyesine kadar kaldırıp yavaşça yere indirmelisiniz. Bu harekette dikkat edilmesi gereken nokta, kaldırılan bacağın çok fazla yukarı kaldırılmaması gerekmektedir. Bel boşluğunuza dikkat etmelisiniz ve belinizi boşluk kalmayacak şekilde yere sabitlerseniz faydasını hızlı şekilde görebilirisiniz. 


Köprü

Sırtüstü yatın ve dizlerinizi bükün. Kalça kaslarınızı sıkarak kalçanızı yukarıya doğru kaldırın. Bu pozisyonda 5’e kadar sayın ve gevşeyin.


Çocuk Duruşu

Çocuk duruşu pozisyonu beli, boynu ve sırt bölgesindeki gerginliği hafifletebilir ve kaslarınızı gevşetir. Bu poz kalçalarınızı, uyluklarınızı ve ayak bileklerinizi esnetir.  Dizlerinizin üzerinde durun, bacaklarınızın kapalı olduğuna dikkat edin. Ellerinizi yere koyun ve gövdenizi öne eğin, kalçanızın dik olduğundan emin olun. Alnınızı yavaşça yere yaslayın. Sırtınızı esnetin ve bu pozisyonda rahatlayın 3-5 dakika kalın.


Kedi Deve Pozisyonu

Diz ve ellerinizin üzerinde emekleme pozisyonunda durun. Öncelikle bel çukurunuzu artırın ve başınızı kaldırıp ileriye doğru bakın (kedi pozisyonu), 5 saniye bekledikten sonra bu kez sırtınızı kamburlaştırın ve başınızı öne eğip yere doğru bakın (deve pozisyonu). Bu şekilde de 5 saniye bekleyin. Kedi ve deve pozisyonunu 10 defa tekrarlayın.

 



Tek Bacak Kaldırma

Diz ve ellerinizin üzerinde emekleme pozisyonunda durun. Gövde düzgünlüğünüzü bozmadan dikkatli şekilde sağ kolunuzu ve sol bacağınızı uzatın, 5 saniye bekleyin ve gevşeyin. Aynı hareketi sol kol ve sağ bacak uzatacak şekilde tekrar edin.

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

İlgili Profiller

Kategori