Trikolog Nedir?

Trikolog Nedir?

Trikolog Nedir?

Trikolog, saç ve saç derisinde oluşan hastalıkları analiz eden ve tedavi eden, saçların yeninden sağlıklı bir şekilde büyümesine odaklanan kişidir.

Trichologists, hastaların kişisel geçmişini, yaşam tarzını, genetik faktörleri ve çevre koşullarını bilerek ona göre bir çözüm üretir. Bu analizlerde ilaç kullanması hormonal dengesizlikleri var mı, stres durumu veya beslenme dengesizlikleri var mı bu soruları araştırarak çözüm üretir. Tüm bunlar trikologlar tarafından incelenmesi gereken durumlardır. Elde edilen sonuçlara göre, saç uzmanı durumunuzu analiz edebilecek ve saç büyümenizi daha sağlıklı hale getirebilecek, saç derinize fayda edebilecek tedavi planları ve hayat tarzınızı değiştirebileceğiniz önerilerde bulunacaktır. Trikologlar sağlık uzmanıdır yani tıbbi destek görevlileridir. Aslında dermatologlar ve trikologlar saç dökülmesinin nedenlerinin sağlık sorunları ya da hayat tarzından kaynaklanan eksiklikler ve yanlışlıklarla alakalı olup olmadığını analiz edip anlamaları için beraber çalışmalıdırlar.

Trikologlar saç ve saç derisi konusunda uzman ve eğitimini almış kişilerdir. Dermotologların aksine saç dökülmesi nasıl gerçekleştiği ve uzman bir şekilde nasıl tedavi uygulayacağını bilen kişilerdir.

Trikologlar Ne Yaparlar?

Trikoloji konusunda uzman ve yetkin kişilere trikolog denir. Trikologlar, saç dökülmesi, saç kırılması, saç derisi gibi saç ve saç derisi sağlığı konusunda uzman oldukları için bu konularda trikologlardan yardım alabilirler.

Durumunuzun doğru analizini yapmak için ayrıntılı incelmenizi yapar.  Saçınızın veya saç derinizin fiziksel muayenesinin yanı sıra, teşhis koymak için gerekli olan diğer konular da yani tıbbi geçmişiniz, diyetiniz, yaşam tarzınız ve saç bakım rutininiz gibi ilgili bilgileri de öğrenecektir. Gerekli durumlara göre, uzayan saçlarını ve köklerinin sağlığını değerlendirmek ya da yapısal deformeleri veya enfeksiyon olup olmadığını incelemek için saç analizi yapar. Trikolojik muayeneyle beraber gerekli kan testleri de istenebilmektedir.  Teşhis yapıldıktan sonra trikolog gerekli durumunuz için, tedaviyi uygulayacaktır. Tedavi planı içerisinde, topikal kremlerin veya losyonların kullanımını ve diyetler ya da hayat tarzı değişiklikleri ilgili öneriler içerebilir. Problemlerinizle ilgili tavsiyeler verebilir. Trikolog, probleminizin kaynağı tıbbi bir durumdan kaynaklanıyor ise uzman bir doktora yönlendirebilir.

Trikologlar tıp uzmanı olmadığı için herhangi bir ilaç reçetelemeleri veya tıbbi veya cerrahi işlemler uygulanmasına izin olmadığına vurgulamak gerekir.

Bundan dolayı saç ve saç derisi problemin altta yatan bir sağlık sorunundan kaynaklanıyorsa, hastalığın süreci için dermatoloğa ya da farklı alandaki uzmanlara yönlendirmek gerek.

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN