Tricho Terapi Nedir?

Tricho Terapi Nedir?

Tricho Terapi Nedir?

Trikolojik Bakımlar, saç derisi sağlığını ve saç gelişimini destekleyen, saçı “daha sağlıklı, canlı, hacimli, parlak, güçlü” hale getirmeyi hedefleyen, saç gelişimi yavaşlayan saçlarda saç uzama hızını artıran, saç metabolizmasını canlandıran losyonların ve toniklerin yanı sıra, şampuan, saç kremi, saç maskesi gibi ürünlerden oluşan bakım desteklerini içerir.

“Trichology” kelimesi, Yunanca “saç” anlamına gelen “Trikhos” kelimesinden gelir ve ilk olarak 19. yüzyılın sonlarında İngiltere’de bir çalışma dalı olarak ortaya çıkmıştır, daha sonra 1902’de bir bilim dalı olarak tüm Dünya’da kabul edilmiştir.

Trikoloji, saç sağlığı, saç dökülmesi ve buna bağlı saç derisi problemleri ile ilgilenen bilim dalıdır. Trikoloji, saç ve saç derisi sorunlarının incelenmesinin yanı sıra saç sorunlarının nedenlerinin değerlendirilmesi ve sorunların ortadan kaldırılması uygulamalarını içeren, geniş kapsamlı bir araştırma ve değerlendirmeyi kapsar.

Trikolojik Bakımlar, saç derisi sağlığını ve saç gelişimini destekleyen, saçı daha sağlıklı, canlı, hacimli, parlak, güçlü hale getirmeyi hedefleyen, saç gelişimi yavaşlayan saçlarda saç uzama hızını artıran, saç metabolizmasını canlandıran losyonların ve toniklerin yanı sıra, şampuan, saç kremi, saç maskesi gibi ürünlerden oluşan bakım desteklerini içerir.

Trikolojik Saç Bakımı Nedir?

Trikolojik Bakımlar düzenli kullanıldığında ve belirlenen aralıklarla tekrarlandığında saçlar daha sağlıklı ve kaliteli hale gelebilir ve saç güçlü yapısını uzun seneler koruyabilir.

Saç gelişimi ve saç derisi sorunları için kişiye özel belirlenen losyonlar, sorunun ciddiyeti ve alt yapısına göre en az 10 haftalık programlar şeklinde, haftada 1-2 kullanım sıklığında planlanarak kullanılmaktadır. Saç gelişimi kişiden kişiye değişerek, soruna sebep olan faktörlere, saçın tepki verme hızına, sorunun ne kadar zamandır var olduğuna bağlı olarak 2-4-6 ay içinde şekillenmektedir.

Ampül (5ml) ve flakon (7ml) şeklinde kapsüller içinde bulunan solüsyon şeklindeki saç ve baş derisi Trikolojik Losyonları evde bireysel olarak kullanılabileceği gibi merkezlerimizde terapik seanslar şeklinde de uygulanmaktadır. Terapik Seanslar saç yıkama ve yıkama sırasında saç sayımı alınması ile başlamaktadır. Kişiye özel tahsis edilen uygulama alanlarında, Losyonlar saç derisine sürülmekte, baş ve boyun masajı ile ürünün saç derisinden emilimi desteklenmektedir. Uygulama canlandırıcı nitelikteki buhar uygulaması ile sonlanmaktadır. Seanslar 35-45 dk arası sürmektedir.

Kuru, mat, kimyasal işlemlerle yıpranmış saçlar için de saçı nemlendirmek, güçlendirmek, onarmak, saç kalitesini artırmak hedefli “yapılandırıcı maske bakımlar” yapılmaktadır. Bu bakımlar da aynı şekilde terapik işlemlerle ve yoğun nem terapisi kullanılarak uygulanmakta ve 45 -60 dk arası sürmektedir.

Tüm işlemler sonlandığında saçı kurutup, arzuya göre şekillendirmek mümkündür.
Kişi rahatlıkla bir öğlen yemeği arasında işlemleri yaptırabilir. Uygulamalar saçı yağlandırmaz veya saçın günlük kullanımına engel olmaz.

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN