Terapiye İhtiyacınız Var Mı?

Terapiye İhtiyacınız Var Mı?

Terapiye İhtiyacınız Olup Olmadığınızı Nasıl Anlarsınız?

Hayatın iniş çıkışlarına karşı hepimizin zaman zaman iyi hissetmediği, neye karar vereceğini bilemediği, zihninin karmaşıklaştığı kendini iyi hissetmediği, düşüncelerinin yoğunlaştığı zamanlar olur.  Böyle zamanlar aslında herkes için normal ve hayatın gereği olması gereken şeylerdir.

Terapi zor zamanları nasıl atlatacağınızı öğrenmenize yardımcı olacak harika bir araçtır. Terapi bir tedavi veya hızlı bir çözüm olmasa da doğru format ve teknikler hayatınızı ve zihinsel sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olabilir. Ve akıl sağlığı söz konusu olduğunda, yardım istemek güç ve cesaret ister. Tam böyle zamanda iken stresli, kafanız karışmış, ikilemli duygular içerisindeyseniz. Kendinizden emin değil ve tutarsız davranışlarınız veya karar verme becerinizi sorguluyor olabilirsiniz. Aslında terapiyi düşünmek için nedeniniz olmayabilir veya hayatınızda farklı birçok sorundan dolayı ihtiyacınız olabilir. Çünkü herhangi bir psikolojik problem hayatınız gittikçe zorlaştırabilir. Bu konular;

İşte veya okulda

Kendinize veya çocuklarınıza bakmak konusunda

İlişkilerinizde

Temel sağlığınız ile artan tıbbi sorunlarda

Duygularınız yoğunlaştıysa veya dengesizliklerle baş etmede güçlük çekiyorsanız terapi sizin oldukça etkili bir yol olacaktır.

Şu sıraladığımız durumlardan herhangi birini yaşıyorsanız, terapistten yardım almanızın vakti gelmiş demektir.

Uyku Düzensizliğiniz Varsa

Araştırmalar, çok fazla uyumanın ya da yeterince uyumamanın, başka bir şeylerin döndüğünü gösteren klasik bir işaret olduğunu gösteriyor.

İnanılmaz Derecede Bunalmış Hissediyorsanız

Nasıl düşüneceğinizi ve nasıl davranacağınızı bilemeyecek kadar bunalmış hissediyorsanız bu durum sizin zihinsel ve psikolojik sağlık durumunuzu etkileyebilir. Mantıklı kararlar vermekte zorlanabilir, yoğun ve aşırı duygular hissediyor olmanız hayatın değişen koşullarına ayak uydurmakta zorluk çıkarabilir. Hatta giderek daha fazla temel günlük işlevleri yerine getiremez hale gelebilirsiniz.

Sosyal Olamıyorsanız

Son zamanlarda sosyal ortamlardan ve arkadaşlardan geri çekilmeye veya kendinizi izole etmeye başladıysanız, biraz hüzünlü veya üzgün hissetmekte daha da yoğunlaştı iseniz. Kendinizin ne kadar sosyal olduğunuza dair, ilişkilerinizdeki davranış değişikliği gösteriyorsanız terapi almanın vakti gelmiş demektir.

Umutsuzluk Duyguları

Gittikçe artan umutsuzluk duyguları ve olumsuz düşüncelerle beraber bir kısır döngü yaratabilir. Ve bu düşüncelerden kaynaklı bir terapiste girmem gerekli mi sorusunu soruyorsanız ve yolun sonu karanlık geliyorsa işleri zorlaştırır.

Duygularınızı Kontrol Edemiyorsanız

Duygusal dengesizlik, zihinsel sağlığınızın gerilediğinin bir işaretidir. Duygularınıza cevap vermek giderek zorlaşıyor gibi gelebilir. Nedeni, zihinsel bir sağlık durumuyla veya yaşamınızdaki durumsal bir olayla ilgili olabilir.

Umursamıyorsanız

Hayatınızı önemsememek, ruh sağlığınızın bozulduğunun işaretidir. Genel ruh halinizin sinirli olması veya gündelik hayatınızda yapmanız gereken işleri yapamıyor olabilirsiniz. Duş almak, yataktan kalkmak veya işinize okulunuza gitmek kadar enerjiniz kalmayabilir. Temel işleri yapmak içinizden gelmiyorsa yardım almanız gerektiğini anlamanız gerekebilir.

Yeme Alışkanlıklarınız Değiştiyse

Aniden sizin için normal olandan daha fazla veya daha az yemeye başlarsanız, duygusal yeme olarak bilinen şeyi yaşıyor olabilirsiniz. Psikolojik sorunlarıyla mücadele eden kişiler genellikle yeme alışkanlıklarında bozulmalar görülür. Bazı yeme bozuklukları tedaviye ihtiyaç olduğunun göstergesidir. Bulimia, anoreksiya veya tıkanırcasına yeme bozukluğu gibi devam eden yeme bozukluklarınızın olması büyük problemler doğurabilmektedir.

İş veya Okul Sorunları

Psikolojik sorunlarınız okul veya iş hayatınızda üretken olmanızı engellediyse ve kendinizi bunalmış hissetmeye başlamanız artmış olabilir. Eskisi kadar çaba gösteremiyor, beklentilerinizi karşılayamadığınızdan dolayı artan kaygılarınız büyük sorunlar doğurabilir.

Travma

Geçmiş travma, insanlarla veya hayatınızdaki başka herhangi bir şeyle nasıl ilişki kurduğunuzu etkileyebilir. Travmanın üstesinden kendi başınıza gelmek zor olabilir, ancak terapi ile bu mümkündür.

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Kategori