Sinüzit Tedavisi

Sinüzit Tedavisi

Sinüzit fiziki muayene ile teşhisi koyulabilen bir rahatsızlıktır. Rahatsızlığın ilk oraya çıktığı dönemlerinde semptomların hafifletilmesi için ilaç tedavileri uygulanmaktadır. Sinüzit tedavisinde kullanılan ilaçlar, antibiyotikler, burun mukozası şişliğini azaltan, sümük salgısının akışkanlığını arttıran ilaçlar ve burun içini temizlemeye ve mukoza şişliğini azaltmaya yönelik burun spreyleridir. Alerjisi olan alerji reaksiyonlarını kontrol eden ilaçlar da tedaviye eklenir. Sinüzit tetikleyen faktörlerin ortadan kaldırılması, semptomların hafifletilmeyi amaçlanmaktadır. Sinüzit genellikle cerrahi bir müdahale gerektirmeden sinüslerin iltihaplanması bir aydan kısa sürede geçmektedir.
Anacak sinüzit zamanında tedavi edilmediğinde gastrit, reflü, faranjit, menenjit, beyinde apse oluşumu gibi ciddi sağlık problemlerine nede ne olabilmektedir. Genellikle antibiyotikler kullanılmakta, antibiyotik ile tedavisi olmayan hastaların sinüzit ameliyatı olması gerekebiliyor.
Balon Sinüsoplasti ve Endoskopik Sinüs Cerrahisi; daha fazla tercih edilen ameliyatlar arsında yer almaktadır.

Endoskopik Sinüs Cerrahisi

Kronik sinüzit hastalarına uygulanan endoskopik sinüs cerrahi uygulamalarında, sünüşlerde bulunan doğal kanalların tıkanmasına sebep olan polipler veya diğer anatomik bozukluklar düzeltilmekte, böylece sinüs kanalları açılmaktadır.

Balon Sinüsoplasti

Balon sinüsoplasti ameliyatı, sönmüş şekildeki balon sinüsler içerisine yerleştirilir. Burun içini kaplamış olan mukozaya zarar verilmeden yapılan bu cerrahi yönteminde sinüs yollarının açılması sağlanmaktadır.

Naneli Buhar

Sıcak su ve nane yağını karıştırıp solumak tıkalı sinüslerinizi açmakta etkili bir yoldur. Sinüslerinizi boşaltmaya yardımcı olmaktadır.

Soğuk Kompres

Sinüzit ağrılarından kaynaklı oluşan göz altında şişmelere ve ağrılara, buzlu torbayı göz altların ve alın bölgesine uygulayın. Bu uygulama ağrılarınızı ve şişliklerinizi azaltır.

Tuzlu Su

Ilık su ve tuzu karıştırıp buruna sıkmak burnu tıkamış olan mukusların çözülmesini ve nefes almayı açıcı etkisi vardır. Bu uygulama için sinüs kitler kullanabilirsiniz. Sinüzit ağrısına ve burnunuzun temizlenmesine yardımcı olur.

Sıkça Sorulan Sorular

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Kategori