Sinüzit Nasıl Geçer

Sinüzit Nasıl Geçer

Naneli Buhar

Sıcak su ve nane yağını karıştırıp solumak tıkalı sinüslerinizi açmakta etkili bir yoldur. Sinüslerinizi boşaltmaya yardımcı olmaktadır.

Soğuk Kompres

Sinüzit ağrılarından kaynaklı oluşan göz altında şişmelere ve ağrılara, buzlu torbayı göz altların ve alın bölgesine uygulayın. Bu uygulama ağrılarınızı ve şişliklerinizi azaltır.

Tuzlu Su

Ilık su ve tuzu karıştırıp buruna sıkmak burnu tıkamış olan mukusların çözülmesini ve nefes almayı açıcı etkisi vardır. Bu uygulama için sinüs kitler kullanabilirsiniz. Sinüzit ağrısına ve burnunuzun temizlenmesine yardımcı olur.

Su İçin

Sinüzitte sinüs boşluklarına mukus birikmektedir. Su içmek vücudun susuz kalmasını önler ve biriken mukus tabakasını azaltmakta ve burnunuzun içini yumuşatmaktadır. Su yerine meyve suyu ve bitki çayları fayda sağlamaktadır.

Buhar Banyosu

Sinüsleri rahatlatmak ve boşalmasını sağlamak için ılık suyun içine nane yağı, kekik yağı ya da okaliptüs yağı ilave ederek bağınıza bir havlu geçirerek su buharını soluyun. Bu uygulama
Sinüslerde biriken mukusu inceltecek ve nefes almanızı kolaylaştıracaktır. Ayrıca buhar banyosunu kurumuş papatya ilave ederek de yapabilirisiniz. Papatya suylu buharaı solumak sinüzite iyi gelecektir.

Sarımsak

Güçlü bir antibiyotik olan ve bağışıklığı arttırıcı özelliği ile sinüzitin geçmesi için kullanabilirsiniz. Sarımsağı buhar banyosu şekillinde veya öğünlerinizde sarımsak tüketimini arttırabilirsiniz.

Zencefil ve Zerdeçal

Anti-bakteriyel ve anti-inflamatuar özellikleri ile etki eden zencefil ve zerdeçal sinüzitin geçmesinde faydalıdır. Günde 1-2 bardak zencefil-zerdeçal çayı tüketerek, hem bağışıklığınızı güçlendirebilir hem de sinüzitle savaşabilirsiniz.

Limon

C vitamini yönünden güçlü bir besin olan limon tüketimini arttırmak, vücut direncinizi arttırır yanı sıra bakterileri öldürerek, iltihaplanmayı gidermeyi yardım eder.

Yüksek Bir Yastık Kullanmak

Tıkalı burundan dolayı ağzı açık şekilde uyumak gece boyu rahatsızlık vermektedir. Sırt üstü yattığınızda burnunuzda mukus birikir ve sinüs doluluğunuzdan basınç artabilir. Bu olumsuz etkilerden kurtulmak yüksek yastık kullanmak fayda sağlayacaktır.

Baharat

Yemeklerinizde baharat kullanmak sinüzitinize fayda edebilmektedir. Bağışıklığınızın güçlenmesi, baş ve alnınızda oluşan ağrıların azalması için bol miktarda kırmızı pul biber, nane ve karabiber ekleyerek yiyebilirisiniz.

Endoskopik Sinüs Cerrahisi

Kronik sinüzit hastalarına uygulanan endoskopik sinüs cerrahi uygulamalarında, sünüşlerde bulunan doğal kanalların tıkanmasına sebep olan polipler veya diğer anatomik bozukluklar düzeltilmekte, böylece sinüs kanalları açılmaktadır.

Balon Sinüsoplasti

Balon sinüsoplasti ameliyatı, sönmüş şekildeki balon sinüsler içerisine yerleştirilir. Burun içini kaplamış olan mukozaya zarar verilmeden yapılan bu cerrahi yönteminde sinüs yollarının açılması sağlanmaktadır.

Sinüzitten korunmak için;

Sinüzit rahatsızlığınız varsa saçlarınız ıslakken dışarı çıkmamaya özen gösterin. Özellikle soğuk, rüzgarlı kış aylarında ve yağmurlu günlerde sinüzit ağrınız artabilir saçlarınızı kurutmaya dikkat edin.

Burnunuzda oluşan anatomik rahatsızlıklar sinüzitinizi arttırabilir. Burnunuzda et oluşumu, kemik eğrileri vb. bazı sorunlar mevcutsa bir uzmandan yardım alın.

Havasız ve nemsiz ortamda uzun süre kalmak, sinüslerinizdeki iltihaplanmayı arttırmaktadır. Sık sık bulunduğunuz ortamı havalandırmaya dikkate edin. Ayrıca gün içerisinde yürüyüş yapmalı temiz hava almak iyi geldiğini unutmayınız.

Soğuk havalarda mutlaka ağız ve burun bölgenizi sarın çünkü ısı değişikliğine fazla maruz kalmak sinüzit ağrılarınızı arttıracaktır.

Sigarayı mümkünse bırakmayı deneyin. Sinüslerde iltihap ve bakteri oluşumunu hızlandırdığından semptomlarınızı arıttıracaktır.

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Kategori