Saç Terapisi Nedir?

Saç Terapisi Nedir?

Saç Terapisi Nedir?

Trikolojik Bakımlar, saç derisi sağlığını ve saç gelişimini destekleyen, saçı “daha sağlıklı, canlı, hacimli, parlak, güçlü” hale getirmeyi hedefleyen, saç gelişimi yavaşlayan saçlarda saç uzama hızını artıran, saç metabolizmasını canlandıran losyonların ve toniklerin yanı sıra, şampuan, saç kremi, saç maskesi gibi ürünlerden oluşan bakım desteklerini içerir.

Saç mezoterapisi, FDA (Amerika Sağlık Örgütü) tarafından onay almış, sonuçları ise oldukça etkili bir tıbbi uygulamadır. Saçlarının hızlı bir biçimde seyreldiğini fark eden erkek ve kadınlar bu yöntemle saçlarını besleyerek daha sağlıklı saçlara sahip olabilirler. Saç mezoterapisi yönteminde oldukça ince uçlu iğneler kullanılarak saç derisine orta bölümden minimal dozajlarda mikroenjeksiyon yapılır.

Saç mezoterapisi, gerekli mineral ve vitaminlerin saçlı deriye mikroenjeksiyon yöntemi ile uygulanması işlemidir. Saçın ihtiyacı olan vitaminler, mineraller, keratin ve amino asitler derinin direkt olarak altına küçük iğneler ile enjekte edilir.

Saç Mezoterapisi Hangi Durumlarda Uygulanır?

Kişiselleştirilmiş bir Saç Bakım planı oluşturmak için, Saç uzmanımız tarafından saç probleminizin hangi unsurlardan kaynaklandığını belirlemek amacıyla sağlık durumunuz, yaşam tarzınız, genetik ve çevresel faktörleriniz hakkında bilgi alınarak sürece başlanır.

Saç derisi mezoterapisi, saç kalitesini iyileştirme, saç dökülmesini azaltma gibi değerli faydalar sağlamaktadır. Yeni saçların çıkmasın desteklenerek, saç büyümesini uyaran ve saç dökülmesini azaltan maddeler sayesinde saç kaybının önüne geçilmektedir.

• Vitamin ve mineral eksiklikleri nedeniyle güçsüzleşen ve dökülen saçlar için

• Gebelik sonrası ortaya çıkan dökülmeler ile metabolik faktörlere bağlı saç dökülmelerinde

• Erkek tipi (androjenik) dökülmeler ile genetik kaynaklı saç dökülmelerinde

• Bölgesel saç kayıplarıyla ve aşırı derece seyrelmiş alanlara

• Canlılığını kaybetmiş saçlar ile incelip ve zayıflamış saç köklerine

• Saç derisindeki kuruluk ve kepeklenme sorunları için

Saç Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?

Saç mezoterapisi, uzman kişiler tarafından yapılan ameliyatsız kozmetik bir tedavi tekniğidir. Seanslar halinde uygulanan bu tedavi içeriğinde mineraller, vitaminler, kıl köklerini besleyici ve saç çıkışını destekleyici bileşenler barındıran bir maddenin saç derisine enjeksiyonu ile gerçekleştirilir. Enjeksiyon içeriği hastanın yaşadığı sorunun türüne göre farklı şekillerde belirlenebilir. Saçların büyümesi ve yenilenmesinde etkili olduğu bilinen belli başlı maddeler bu içerikte yer alabilir. Özellikle B grubu vitaminleri, çinko, bakır, hiyalüronik asit, amino asitler, koenzimler, büyüme faktörleri ve çeşitli ilaçlar bu amaçla sıklıkla kullanılır. Enjektör veya mezoterapi tabancaları yardımıyla hazırlanan sıvı maddenin saç derisinde çeşitli bölgelere enjekte edilmesi ile bir saç mezoterapisi seansı tamamlanır. Yapılan enjeksiyonlar mikro boyutta olduğundan işlem sırasında hastalar belirgin bir ağrı veya acı hissetmezler. Hastanın yaşadığı saç ve saç derisi sorunlarının şiddetine göre ihtiyaç duyulan seans sayısı yaklaşık olarak öngörülebilir. Ancak etkili sonuç için her seans sonrasında hekimin yapacağı muayene ile yeni seansın kararlaştırılmasında fayda vardır.

Saç Mezoterapisi Faydaları Nelerdir?

Mezoterapi, dış işlemlere kıyasla uzun süreli saçların iyileşmesini sağlar. Saç mezoterapisinin etkisi, kaybın nedenlerine, kaybının şekli ve yoğunluğuna bağlı olarak değişir. Faydaları şu şekilde sıralanabilir:

• Kafa derisine lokal olarak uygulanabilir. Bu nedenle, uygulama, saç dökülmesi alanı veya alanlarıyla sınırlı olabilir.

• Saç hücrelerinin ihtiyaç duyduğu besin maddeleri doğrudan saç köklerinin bulunduğu cilt katmanına enjekte edilir.

• Tedavi kısa sürede etkilidir.

• Saçları daha kalın, parlak ve parlak yapar

• Tedarik edilen kimyasallara ek olarak, uygulamanın hiçbir yan etkisi yoktur.

• Maliyeti düşük.

• Uygulamanın başarı oranı yüksektir.

• Seanslar kısa sürüyor.

• Uygulama nispeten kolay, zahmetsiz, ağrısız ve ağrısızdır.

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN