Logo Terapi Nedir?
03 Eyl 2022 10:56

Önder Veli Göktaş

Logo Terapi Nedir?

Logo Terapi Nedir?

Felsefe ve psikolojiyle ortak bir yaklaşım olan Logoterapi Dr. Viktor Frankl tarafından oluşturulmuştur. II. Dünya Savaşında hayatta kalmayı başaran insanları incelediğinde hayatta kalma arzusu ve ümidinin birçok problemi veya rahatsızlığı çözebileceğini fark etmiştir.

 En kötü şartlarda bile en önemli amacın hayatı yaşama arzuları olduğunu anlayan Dr. Viktor Frankl iyileştirici bir tedavi olarak logoterapinin temellerini atmıştır.

Psikolojide varoluşçu yaklaşım olan logoterapi bağımlılıklardan travmalara ölümcül hastalıklardan strese kadar tüm alanlarda etkilidir.

Hayatta var olan iyimser ve pozitif yönleri hastanın bulmasını sağlama misyonu taşıyan logoterapi kişinin kendine olan güvenini arttırır ve yaşamsal sorunlara direnme gücünü oluşturur.

Mücadele etme gücünü yeniden bireye sağlama amacıyla yönlendirmeler yapılır ve hastanın kendisinin bu gücü bulmasını veya ifade etmesi sağlanır.

Logo Terapinin Temel Amacı Nedir?

Anlam kazandırma yöntemiyle tedavi etmeyi hedefleyen bir yöntem olan logoterapi birçok kavramı baz alarak kişinin anlam bütünlüğünü yaratmaya yardımcı olmaktadır.

Bu kavramlardan sadece birkaçını sayacak olursak; varoluş, özgürlük, vicdan, sorumluluk ve güveni rahatlıkla sayabiliriz.

Bütüncül bir hayat felsefesi kazandırılmasına yardımcı olan logoterapinin asıl amacı “an”da kalmaktır.

Kişilik gelişimine destek sağlayan logoterapide hayatı anlamlandırmak için düşünceler bulunabilir.

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Kategori