Kas Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kas Ağrısına Ne İyi Gelir?

Esneyin

Hareketsizlikten kaynaklanan kas ağrılarına oturma pozisyonunu değiştirebilir, postürünüzün dik olmasına özen göstermelisiniz. Kasları çok fazla yormadan, germe ve gevşetme egzersizleri faydalı olabilmektedir.

Su için

Kas ağrılarının nedenlerinden biride vücudun susuz kalmasıdır. Gün içerisinde içtiğiniz su miktarını arttırmak kas ağrılarınıza fayda sağlayacaktır.

Beslenmenize dikkat edin

Kaslarını güçlendirmek ve kas ağrılarınızın hafiflemesi için sağlıklı beslenme şeklini hayat tarzı edinmeniz önemli bir faktördür. Protein ağırlıklı beslenmelisiniz. Özellikle öğle ve akşam yemeklerinde et, tavuk, balık, hindi, ton balığı tüketimi, gün içinde süt, yoğurt, ayran, kefir tüketimi çok önemlidir. Sabahları mutlaka yumurta veya peynir tüketmelisiniz. Proteinin yanı sıra, karbonhidrat tüketimi de çok önemlidir. Özellikle, kaliteli karbonhidrat tüketimine kaslarımızın ihtiyacı vardır. Tam tahıllar, bulgur, buğday, yulaf, kinoa, karabuğday ve meyve tüketimi gereklidir.

D vitamini alın

Kas kasılması, bağ doku ve eklem sıvısı yapımında önemli rolleri bulunan D vitaminin alınması kas ağrıları için etkin rol oynamaktadır. Özellikle İlkbahar, yaz aylarında günlük 20 dakika vücudunuzun güneş görmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca D vitamini takviyesi ve zengin D vitaminini içeriği bulunan besinlerle öğünlere eklemek kas ağrılarınızın azalmasını saplayacaktır.

İstirahat

Ağrıyan bölgenizi dinlendirmek belli bir müddet işlerinize ara vermek ağrılarınızı hafifletecektir.

Soğuk kompres

Kas ağrılarında en basit yöntemlerden biri soğuk kompres uygulamasıdır. Bunun için buz kullanabilirsiniz. Buz uygulaması aynı zamanda ağrıyan bölgenin şişliğini ve ağrısı alır. Buz torbasıyla 5-10 dakika buz uygulayın. 5 dakika ara verdikten sonra aynı işlemi tekrar uygulayın.

Epsom tuzu

Kas ağrılarınız için epsom tuzunu küvetinize atın. Vücuttaki toksinlere iyi gelen epsom tuzu kas ağrılarınızı hafifleteektir.

Uyku ve stres

Stres ve yoğun çalışma temposundan uzaklaşmak, uyku düzeninize dikkat etmek ve yeterince uyumak kronik kas ağrılarını hafiflecektir.

Fizyoterapi ve Masaj

Ağrıyan bölgenize masaj ve fizyoterapi seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Kas ağrılarına en iyi gelen yöntemler arasındadır.

Doğal kas gevşetici özelliğindeki şu bitkileri de kullanabilirsiniz.

Biberiye

Biberiye önemli bir kas gevşeticidir ve kramp ve spazmları rahatlatma etkisi oldukça fazlarıdır.

Kediotu

Özellikle boyun bölgesindeki gerilmeleri rahatlatmak için uygulanır.

Arnavut Biberi

Kas kramplarının neden olduğu ağrıları tedavi edici etkisi vardır.

Papatya

Gergin kasları gevşeten ve krampları gideren özelliğe sahip bir bitkidir.

Yabanı kekik

Uçucu yağları sayesinde kasların doğal bir şekilde gevşemesine yardımcı olur.

Turp

Kas gerilmeleri, kramp ve ağrılarında etkili olmaktadır.

Kedi nanesi

Doğal bir gevşetici ve rahatlatıcı olma özelliğine sahiptir.

Lavanta

Bu bitkinin yağı ile masaj yapılan bölgedeki kan akışının artmasına ve ağrıların giderilmesine yardımcı olur.

Sıkça Sorulan Sorular

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN