Evlilikte En Sık Yaşanan Sorunlar

Evlilikte En Sık Yaşanan Sorunlar

Evlilikte En Sık Yaşanan Sorunlar

Hayat farklı kıvrımlar ve dönüşler alırken ayrı büyümekten kaynaklanır. Evliliğinizin zorlu bir dönemeçte olduğunu fark ederseniz, ancak hem siz hem de eşiniz bazı gerekli değişiklikleri yapmaya istekliysen, neredeyse tüm gerilim kaynaklarını çözebilirsin.

İletişim Eksikliği

Zayıf iletişim ortak bir evlilik sorunudur. Pek çok çift, sorunları hakkında konuşmaya ve çözmeye çalışmak yerine sorunlarını bir kenara iter. Kendi yollarına ve ilişkinin rollerine yerleşerek kırgınlıkların büyümesine izin verebilirler. Hayatın ilerleyen dönemlerinde yeni zorluklar ortaya çıktığında, yeni kuralları uygun şekilde müzakere etmek için iletişim becerilerinden yoksun kalırlar ve ilişki zarar görür.

Terapi Vitrininden Bir Öneri

İlişkinizde doğruysa ve bir ilişkide nasıl daha etkili iletişim kuracağınızı öğrenmek istiyorsanız, iyi bir dinleyici olarak başlayın ve eşinizi kendini ifade etmesi için teşvik edin. İletişim, herhangi bir ilişkiye fayda sağlayan bir beceridir.

Samimiyet Eksikliği

Seks önemlidir. Yine de birçok çift, duygusal sorunlar, tıbbi sorunlar, finansal veya diğer yaşam stresleri nedeniyle veya işler bir tekdüzelik içinde göründüğü için yakınlığa olan ilgisini kaybeder. Sevgi dolu bir evliliği sürdürmek istiyorsanız, fiziksel yakınlığı bir öncelik haline getirmeye istekli olmalısınız. Eşinizle yakınlık hakkında konuşmayı öğrenmek birinci adımdır. İstekleriniz, endişeleriniz ve cinsel ilişkiyle ilgili yakın bağlantınıza zarar verebilecek diğer her şey hakkında açıkça iletişim kurun.

Sadakatsizlik

Sadakatsizlik her zaman fiziksel aldatma ile ilgili değildir. Evlilik dışı biriyle duygusal bağlarla da işaretlenebilir. Hile, ilişkinizin dayandığı güveni ciddi şekilde bozduğu için herhangi bir evlilik için yıkıcı olabilir.

Birçok çiftin sadakatsizliğin üstesinden gelemediği doğru olsa da bu mümkün olabilir. Bir kişinin sadakatsizliğini iyileştirmek istiyorsanız, bunun çok fazla anlayış, çalışma ve affetme gerektireceğini bilin. Çiftler, sadakatsizlikten sonra bir ilişkideki güven sorunlarını çözmek için çok çalışmaya istekli olmalıdır.

Kıskançlık

Çiftler arasında aşırı kıskançlık evliliği korkunç bir günlük savaşa dönüştürebilir. Sürekli kıskanç insanlar, kontrolcü, öfkeli ve baskıcı olma eğilimindedirler. Pek çok durumda, özsaygıdan yoksundurlar ve çocukluk döneminde bağlanma sorunları yaşarlar. Siz veya eşiniz düzenli olarak kıskanıyorsanız, terapi almak isteyebilirsiniz. Bazen profesyonel yardım çok gereklidir.

Can Sıkıntısı

Aynı kişiyle her gün aynı aktiviteleri tekrarlama monotonluğu bazı çiftler için fazla gelebilir. İlişkiniz çok rahat ve hayal gücünden yoksun hale geldiyse, anlatıyı değiştirin. Evliliğinize yeniden enerji ve yakınlık getirebilecek bazı heyecan verici yeni aktivitelerle tanışın.

Terapi Vitrininden Bir Öneri

İletişim burada yardımcı olabilir. Kendinizi sıkılmış hissediyorsanız, hayal kırıklıklarınızı eşinizle paylaşın ve ilişkiye biraz can vermenin eğlenceli, yaratıcı yollarını bulun. Birlikte bir hobi edinin, egzersiz yapmaya başlayın veya işleri canlandırmak için düzenli randevu geceleri planlayın.

Sınırlara Saygısızlık

Evli çiftler, birbirlerinin yeteneklerini ve yeteneklerini takdir eden ve destekleyen farklı bireyler olarak kalmalıdır. Kimse kontrol edilmek istemez ya da kendisine ne yapması, nasıl giyinmesi ya da parasını nereye harcaması gerektiğinin söylenmesinden hoşlanmaz. Evlilik, hayatı birbirleri için daha iyi hale getirmek isteyen iki kişi arasındaki bağdır. Birbirinize kendinizi yargılamadan bireysel olarak ifade etme alanı ve özgürlüğü sunun.

Stres

Yetişkin yaşamında stres yaygındır. İlişkilerden, mesleki sorumluluklardan, ebeveynlikten ve mali kaygılardan kaynaklanan stres, eşinizle nasıl bağlantı kurduğunuza engel olabilir. İlişkinizi büyük ölçüde değiştirebilir ve genellikle daha kötüsü için. Stresi sağlıklı ve üretken yollarla yönetmeyi öğrenmek, evliliğiniz sırasında kaçınılmaz olarak karşılaşacağınız stresli zamanları idare etmeyi öğrenmenize yardımcı olabilir.

Terapi Vitrininden Bir Öneri

Stres yönetimi, sadece evliliğinize değil, hayatınızın her alanına uygulayabileceğiniz bir şeydir. Sıkışıklığı gidermenin ve stresin sizi ele geçirmesine izin vermemenin yollarını bulmak, evliliğinizi büyük ölçüde geliştirecektir. Günlük tutmak, egzersiz yapmak, yoga yapmak, yaratıcı olmak, okumak ve yürüyüş yapmak için dışarı çıkmak stresi yönetmenin etkili yolları olabilir. Eşinizle yapabileceğiniz şeyleri bulmak evliliğinize en önemli katkıyı sağlayacaktır.

Uyum Sorunu

Din, siyaset, çocuk yetiştirme ve doğru ile yanlışın temel tanımı hakkındaki büyük anlaşmazlıklar, evlilik birliğinin ciddi şekilde aksamasına neden olabilir. Hepimiz faklı ailelerden, ahlak kuralları, değerler ve hedeflerle farklı şekilde büyüdük, ancak siz ve eşiniz arasında önemli ölçüde farklı görüşler geliyorsa, sorunları halletmek ve evliliği sürdürmek için etkili iletişim ve anlayış gerekir. Evlilikte uyum ve bu farklılıklara saygı gösterebilmek mutluluğunuzun en önemli nüanslarındandır.

Travma veya Keder

Travmatik olaylar veya durumlar yaşamak, herhangi bir ilişkiyi veya evliliği olumsuz etkileyebilir. Yaşamı değiştirebilecekleri için, travma ve keder sağlıklı, güçlü evliliklere bile meydan okuyabilir.

Sosyal Medya

Geçmişimizden insanlarla yeniden bağlantı kurmanın bir sosyal medya platformuna giriş yapmak ve bir isim yazmak kadar basit olduğu ilginç zamanlarda yaşıyoruz. Sosyal medya kullanımınız ilişkinize engel oluyorsa, durup sizin için neyin önemli olduğunu yeniden değerlendirmenin zamanı gelmiş olabilir.

Sosyal medya potansiyel olarak sağlıksız ilişkileri teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda birlikte kaliteli zaman geçirmenizi engelleyen bir dikkat dağıtıcı da olabilir.

Yorumlar

Yorum Yazın

Cengiz TANER

Kategori