Cilt Terapisi Neden Yapılır?

Cilt Terapisi Neden Yapılır?

Cilt Terapisi Nedir?

Terapi, genç ve sağlıklı bir cilde kavuşmak için hücre yenilenmesini sağlamak amacı ile uygulanmaktadır. Cildi terapisi yaptırmak ve korumak sadece iyi görünme meselesi değil başlıca sağlık için yapılması gereken bir işlemdir. Cilt terapisini inceleyecek olursak cilt hastalıkları tedavisi için tıbbi tedaviler veya kozmetik dermatoloji ayrımı yapılması gerekir. Cildimiz bir dış organ ve sahip olduğumuz en büyük organ olduğu için etkileri hızlı çabuk alabilmekte ve gösterebilmektedir. Güneş, böcekler, bakteriler, fiziksel zararlar ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan gelen hasarlara karşı hassastır. Bazı durumlarda, bu hasar bir cilt bozukluğuna veya hastalığına yol açabilir. Bu olduğunda, durumu teşhis etmek ve sorunu düzeltmek için tedavi veya ameliyat önermek bir dermatoloğun işidir.

Cilt tedavileri ise tıbbi olmaktan çok kozmetik kaygılardır. Başka bir deyişle, bu terapiler ciddi bir cilt rahatsızlığını tedavi etmeyi değil, cildin genel sağlığını ve görünümünü iyileştirmeyi amaçlar. Cilt Terapisi, pek çok cilt bakımı yöntemlerinin elde edemediği etkiyi ve başarıyı elde etmektedir.

Deri ve deri altı tabakaların desteklenmesi ve tedavi edilmesi amacı ile uygulanmaktadır. Uygulama yüz, boyun, el ve özellikle havasız kalan saç köklerinde uygulanabilmektedir. Cilt ve cilt altı dokusuna canlılığın yeniden kazandırılması amacı ile yapılan işlemdir. Cilt tedavisi amaçlı diğer terapi çeşitleri de vardır.

Cilt Terapisi Neden Yapılır?

Cilt dokusu zaman içerisinde iç ve dış faktörlere bağlı olarak yıpranmakta, hasar görmekte ve cilt kırışıklıkları oluşmaktadır. Özellikle güneş etkileri sonucunda ciltte belirgin değişiklikler oluşmaktadır. Bu değişiklikler sonrasında cilt dokusu üzerinde birtakım sorunlar açığa çıkmaktadır. Sıvı kaybı sonucunda oluşan kırışıklıklar, güneş lekeleri ya da sarkmalar bu etkilerin yol açtığı sorunlar içerisinde yer almaktadır.

Akne ve pigmentasyon eşitsizliği, deride zamanla oluşan sarkma yaşlanmadan kaynaklı deformasyon sonucu matlaşma gibi pek çok cilt rahatsızlıklarını iyileştirmeyi amaçlamaktadır.

Yaşın ilerlemesinin ardından genetik faktörler, hatalı beslenme alışkanlıkları, kullanılan kozmetik ürünler ve güneşin zararlı etkileri cilt dokusu üzerinde hasarlara yol açmaktadır. Bu hasarlar cilt üzerinde yıpranma, incelme, leke, kırışma ve sarkma şikayetleri ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle cilt ve vücut hücrelerine enerji gitmesi ve hücrelerin yenilenerek yaşlanma belirtilerinin yavaşlatılması için uygulanan cilt terapisi, diğer tedavi yöntemlerine kıyasla büyük oranda etki sağlamakta diyebiliriz.

Cilt Terapisinin Faydaları?

• Cilt terapisi işlemi ile nefes alan cilt ışıltılı bir görünüm ve canlılık kazanır. Sonucunda cilt temizlenir ve arındırılmaktadır. Cilt Terapisi vücudun ihtiyaç duyduğu oksijen açığını kapatarak kan dolaşımını hızlandırmakta ve hücreleri yenilemektedir.

• Cilt katmanlarına uygulanan terapi işlemi sonucunda gözenekler belirginliği kaybolur ve yağlanmış bölgeler arındırılır. Cilt dokusundaki ferahlama hücreler yenilik ve canlılık katar sonucunda lekelerde azalma görülmektedir.

• Cildin nem ihtiyacını karşılarken, nem dengesini oluşturmaktadır.

• Ciltteki sarkmalara ve deformasyonlara onarırken gergin bir görünüm kazanmasını sağlar.

• Zamanla oluşan ince çizgilerde azalma görülmektedir.

• Cilt terapisiyle derideki sarkma, deformasyon ve yıpranmaya bağlı oluşan matlaşmalar giderilmektedir. 

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Kategori