Cilt Terapisi Nasıl Yapılır?
06 Eyl 2022 15:13

Önder Veli Göktaş

Cilt Terapisi Nasıl Yapılır?

Cilt Terapisi Nasıl Yapılır?

İşlem öncesinde uygulamanın yapılacağı cilt dokusu temizlenmekte ve arındırılmaktadır. Böylece gözeneklerin açılarak cildin daha iyi nefes alması sağlanmaktadır. Arındırma işleminin ardından cilt bakım yapılarak terapiye geçilmektedir.

Terapi esnasında cilt dokusuna yakın mesafeden hafif dokunuşlar ve kısa aralıklarla oksijen verilmektedir. İşlem sırasında cilt üzerin uygulanan basınç ile cildin en alt katmanlarına kadar etki etmesi sağlamaktadır. Böylece oksijen cilt dokusunun en alt katmanlarına kadar ulaşmaktadır.

Cilt Terapisi vücudun ihtiyaç duyduğu oksijen açığını kapatarak kan dolaşımını hızlandırmakta ve hücreleri yenilemektedir. Son derece basit ve etkili olan bu işlem, cilt sorunlarına göre seans şeklinde uygulanmaktadır.

Cilt dokusunun en alt katmanlarına kadar terapi, uygulama bölgelerinde gözeneklerin belirgin bir şekilde yok olmasına ve yağlanmaların katı bir hal aldığı alanlarda çözünmesine olanak sunmaktadır. Terapi esnasında sıvı yolu ile dışarı atılan yağlar, cilt ve cilt altı dokusu üzerinde dirilik ve canlılık elde edilmesini sağlamaktadır.

İşlemin sonlanmasının ardından cilt dokusunda ferahlama ve nefes alma hissedilmektedir. Ciltteki hücrelerin yenilenmesinden dolayı daha canlı ve parlak bir görünüm ortaya çıkmaktadır. Dokuların en alt katmanlara kadar canlanmasından dolayı özellikle cilt lekelerinde belirgin azalmalar ortaya çıkmaktadır.

Yorumlar

Yorum Yazın

Cengiz TANER

Kategori