Bağışıklık Güçlendirici Besinler

Bağışıklık Güçlendirici Besinler

Bağışıklık sistemi yani immün sistem vücudu hastalıklara karşı korumaktadır. Virüs bakteri ve mantar gibi zararlı mikroorganizmalara karşı korumakla görevli bir sistemdir.

Bağışıklık sistemi, canlılarda herhangi bir hastalığa karşı savunma mekanizmasını kolayca oluşturan, virüs, mikrop, bakteri hatta tümör hücrelerini tanıyıp yok eden vücudu zararlı maddelerden koruyan bir sistemdir.

Sarımsak

Bağışıklık üzerinde pek çok farklı noktada etkisini gösteren sarımsak, vücudu çeşitli enfeksiyonlara karşı koruyabilen bir özelliğe sahiptir. Bilimsel araştırmalar, sarımsak tüketildiğinde bağışıklık sistemindeki hücrelerin aktif hale getirmesiyle savunma gücünü arttırdığının kanıtlamıştır.

Turunçgiller

Zengin bir C vitamini kaynağı olan portakal, mandalina ve greyfurt gibi turunçgiller virüslerle savaşırken vücudu destekler. Turunçgiller, grip ve soğuk algınlığı hastalıkların etkisini azalttığı için bilinen en iyi bağışıklık güçlendirici besinler arsında yer alır. 

Balık

Balık bağışıklık sistemi için içreği zengin önemli besinlerdendir. Hem protein hem de selenyum ve çinko içermektedir. Çinko hücrelerin korunmasında ve yenilenmesinde önemli rolü vardır. Selenyum hücrelerin yaşlanmasının önler ve kalp sağlığı için faydalıdır. Ayrıca balık bilinen en iyi Omega 3 kaynağıdır. 

Yoğurt

Vücudumuz için gerekli ve yararlı bakterileri içeren yoğurt bağışıklık sistemi için büyük önem taşımaktadır. Probiyotikler dışarıdan gelen mikroplara karşı vücudumuzu korur ve sindirim sisteminin düzenlenmesine yardım eder.

Brokoli

Brokoli içeriğindeki zengin minerallerden dolayı bağışıklık sistemi için en sağlıklı sebzelerdendir. A,C ve E vitaminlerinden güçlü bir besindir. Buna ek olarak brokolinin; lif ve antioksidan içeriğince zengin oluşu onu, beden için mükemmel bir yakıt haline getirir

Çekirdek

Ay çekirdeği içerisindeki: B6, D vitamini, fosfor, magnezyum ve E vitamini sayesinde bağışıklık sistemi fonksiyonlarının doğru ve sağlıklı bir biçimde çalışmasına yardımcı olur. Aynı zamanda zengin bir selenyum kaynağıdır. 

Kırmızı Biber

Kırmızı biber tam bir vitamin deposu olmasıyla çoğu turunçgile göre oldukça fazla C vitamini içermektedir. Aynı zamanda zengin beta karoten içeriği ile vücudun gerekli olan direnci kazanmasını destekler. 

Yaban Mersini

Yaban mersini, bağışıklık sistemi güçlendirici antioksidan özelliklere sahip antosiyanin olarak adlandırılan flavonoid içermektedir. 

Fındık/Ceviz/Badem

Fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar, sıvı yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, ay çekirdeği, kuru baklagiller E vitamini zenginidir. Güçlü bir antioksidan olan E vitamini vücut bağışıklığını arttırmaktadır.

Zencefil

Bağışıklık sistemi güçlendirici etkisi bulunan zencefil, grip ve soğuk algınlığının tedavisinde etkilidir. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirdiği için hastalıklara karşı korur. Mide ve bağırsakları düzenlediği için antioksidan göreviyle olumlu etkileri vardır.

Ispanak

Zengin içeriği sayesinde ıspanak A ve C vitaminleriyle güçlü bir antioksidandır. Bu vitaminler hücrelerimizi korur ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

Sıkça Sorulan Sorular

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Kategori