Aroma Terapi Yağları

Aroma Terapi Yağları

Aroma Terapi Masajı İçin Hangi Yağlar Kullanılır?

Fesleğen Yağı: Çoğunlukla baş ağrısı ve migren ataklarını rahatlatmak için kullanılan fesleğen bitkisinden elde edilen yağın bazı depresyon belirtilerini de hafiflettiği görülmektedir.

Bergamot Yağı: Sindirim sistemi üzerinde etkisi bulunan bergamot yağı ile yapılan aromaterapi masajı, okaliptüs yağı ile de desteklendiğinde stres ve kaygı sorunlarını azaltmaya ve cilt sorunlarını hafifletmeye yardımcı olmaktadır.

Karabiber Yağı: Kas ağrılarını hafifletmek ve kan dolaşımını düzenlemek gibi etkileri olduğu bilinen karabiber yağı, zencefil yağı ile birlikte uygulandığında eklem ağrılarına da iyi gelmektedir.

Papatya Yağı: Bazı egzama türlerinin tedavisini desteklemek amacıyla kullanılır.

Okaliptüs Yağı: Okaliptüs esansiyel yağı; soğuk algınlığı ve grip semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur. Çoğu zaman nane yağıyla birlikte kullanılmaktadır. Ancak okaliptüse karşı alerji geliştiren bünyelerde kullanılmaması tavsiye edilir.

Sardunya Yağı: Stresi azaltmada etkili bir esansiyel yağ olan sardunya yağının cilt sorunlarını gidermeye de destek olduğu görülmektedir.

Lavanta Yağı: En çok kullanılan esansiyel yağlardan lavanta yağı ise fiziksel rahatlama için uygulanmaktadır. Baş ağrısı ve migren semptomlarını hafifletme etkisi olduğu da gözlemlenen lavanta yağı, gevşeme sağladığı için uyku kalitesini artırmak için de kullanılmaktadır.

Limon Yağı: Stres ve depresyon belirtilerini hafifletmek amacıyla limon yağı kullanımına başvurulmaktadır.
Biberiye Yağı: Kas spazmlarını iyileştirme, dolaşım ve sinir sistemi sağlığını destekleme gibi etkileri olduğu görülen biberiye yağı hafızayı da güçlendirmektedir.

Çay Ağacı Yağı: Antiseptik özelliğe sahip olan çay ağacı yağı, çoğunlukla akne, yanık ve böcek ısırığı tedavilerinde kullanılmaktadır. Cilt bakımında etkili bir esansiyel yağ olarak kullanılan çay ağacı yağı, aromaterapi masajlarında da sıklıkla tercih edilmektedir.

Kekik Yağı: Yorgunluk ve stresi gidermeye yardımcı olan kekik yağı, civanperçemi esansiyel yağıyla birlikte kullanıldığında soğuk algınlığı semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olmaktadır.

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Kategori