Api Terapi Nedir?

Api Terapi Nedir?

Api Terapi Nedir?

Apiterapi, Mısır tarihinde, Yunan, Uzak Doğu gibi kültürlerin tarihine kadar dayandığı söylenmektedir O çağlardan günümüze kadar gelmiştir. Ancak ilk çalışmalar 18.yy tam olarak gerçekleştirilmiş. Bu tarihlerde arının faydaları ve ürettiği ürünün faydaları geniş bir şekilde araştırılmış ve tespit edilmiştir. Fonksiyonel tıpla beraber arı ürünleri tedavisi önem kazandığını söyleyebiliriz.

Aslında apiterapi Çin, Kore ve Japonya gibi Doğu ülkelerinde arı zehri tedavisidir. Arı zehri tedavisi arı zehrilerini kullanarak akupunktur noktalarına enjekte edilen tedavi yöntemidir. Arı zehri çok sayıdaki farmakolojik maddeleri içerir. Arı zehrinden bulunan melittin ve apamin en güçlü antienflamatuar etki gösterdiği için enflamatuar hastalıklarda büyük faydalıdır.

Apiterapi Hangi Durumlar İçin Kullanılır?

Apiterapi özellikle iltihap sökücü özelliği on plana çıkıyor. Bu yüzden iltihaplı hastalıkların bulunduğu kişilerde kullanılabilir. Apiterapi bağışıklık sistemini güçlendirmek adına çok önemli bir tedavidir. Arı tedavisi soğuk algınlığı, halsizlik, grip gibi hastalıkların oluşmasını önleyebilir.

Ve aşağıdaki şu durumlarda fayda sağlamaktadır:

• Bel fıtığı, Boyun fıtığı

• Romatoid artrit

• Donmuş omuz

• Artrit (eklem iltihabı)

• MS (Multiple Skleroz)

• Kronik ağrı sendromu

• Karpal tünel sendromu

• Menstrüel ağrılar

• Astım

Kullanılan Ürünler:
Apiterapi, genellikle arı ürünlerinin kullanımıyla yapılan bir tür tedavidir. Arı ürünleri kategorisinde ise; arı zehri, arı sütü, bal mumu, propolis, polen ve bal gibi ürünlerin kullanılmaktadır. Bal arılarından doğal olarak oluşturulan tüm ürünlerin kullanımını içerir. Bu ürünler:

Arı zehiri: Kadın işçi arılar arı zehiri üretir. Doğrudan arının sokması yoluyla verilebilir.

Bal: Arılar bu tatlı maddeyi üretir. Aynı zamanda hasat edilebilir.

Polen: Bu erkek üreme materyalini arılar bitkilerden toplanır. Çok sayıda vitamin ve besin içerir.

Arı sütü: Kraliçe arı, enzim bakımından zengin olan bu besini besler. Çok sayıda yararlı vitamin içerir.

Propolis: Bu, balmumu, ağaç reçineleri, bal ve kovanı bakteriler veya virüsler gibi dış tehditlerden korumak için arıların yaptığı enzimlerin bir kombinasyonudur.

Balmumu: Bal arıları, kovanlarını oluşturmak ve bal ve polen depolamak için balmumu oluşturur. Genellikle kozmetik ürünlerinde kullanılır.

Apiterapi Uygularken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar?

Arılar bulunduğu çevrede yer alan bitkileri kullanarak arı ürünlerini oluşturuyor. Dolayısıyla çevredeki bitkilerin etken maddelerinin bu arı ürünlerine yansıması olasıdır. Bu yüzden belirli bir etki görüldüğü zaman bu bitkilerin türlerine göre değerlendirme yapılması gerekir.

Bu ürünlere alerjisi olanlarda kullanılmamalıdır. Özellikle arı zehrine alerjisi olanlarda hayati tehlike oluşabilir. Kullanmadan önce mutlaka test yaptırılmalıdır.

Hamile ve emziren kadınlar için de arı zehri uygulaması uygun değildir.

Kronik hastalığa sahip, düzenli ilaç kullanan kişiler uzman doktor onayı olmadan arı zehri uygulaması yaptırmamalıdır.

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN