Anksiyete Nasıl Geçer?

Anksiyete Nasıl Geçer?

Masaj İle Rahatlayın

Masaj, hem organlar için hem kan dolaşımını sağlamak için, hem kan gerilim disfonisi için, hem de genel olarak stresi gidermek için harika bir yöntemdir.

Spora Başlayın
Yüzme, bisiklet, koşu gibi açık havada yapılabilen sporların çok faydasını görebilirsiniz. Sosyal fobiniz varsa, günümüzde çok yaygın olan koşu, bisiklet gruplarına katılabilir, aynı ilgi alanını paylaştığınız insanlarla zaman geçirerek özgüvensizlik, kalabalık korkusu gibi olumsuz ruh hallerinin üstesinden gelebilirsiniz.


Şeker Tüketimini Azaltın

Şekerin anksiyeteyi tetikleyen bir besin olduğu biliniyor. Beyaz şeker yerine doğal akçaağaç şurubunu deneyebilirsiniz. Tatlandırıcı, gıda boyası, mısır şurubu içeren gıdalardan da uzak durmanızı tavsiye ederiz. Mümkün olduğunca doğal beslenmeye, sebze ve meyve tüketmeye özen gösterin.

Doğada Vakit Geçirin
Açık havada, doğada bol bol vakit geçirin. Size iyi gelen yerlerde, birlikte zaman geçirmekten keyif aldığınız insanlarla görüşmeye özen gösterin. Günde en az yarım saati kendinize ayırın.

Yoga ve Meditasyona Vakit Ayırın

Günde yarım saatinizi yoga ve meditasyona ayırarak hem bedeninize hem zihninize rahat bir nefes aldırabilirsiniz. Bu tekniklerin etkilerini hemen göremezseniz endişelenmeyin ve kendinize zaman verin. Düzenli olarak yaptığınızda iki üç ay içerisinde faydalarını görmeye başlayacaksınız.

Stresi azaltmak için zamanınızı yönetin ve uykunuzu almaya özen gösterin.

Duygularınızı ifade edebilmek ve anlayabilmek için bir günlük tutun anksiyetenizin hafiflediğini rahatladığınızı hissedeceksiniz.

Nefes Terapisi

Nefes alma egzersizleri, gevşeme yöntemlerini uygulayın hatta bu işin eğitmenlerinden bir nefes terapistinden yardım alın.


Anksiyetenizin hafiflemesi için kafein alımınızı azaltın, sigara ve alkol gibi zararlı maddelerden kaçınılmalı.

Sakinleştiren iyi hissettiren melodiler dinlemek.

Komik videolar izleyip bol bol kahkahalar atmak ve kendinizi rahatlatacak filmler videolar izleyin.

Kendimize iyi gelen el becerileri, uğraşları araştırıp bulmak ve hobiler edinmek.

Duygularımızı kontrol etmeyi öğrenmek ve buna yönelik yardımlar almak ve terapilerden faydalanılmalı.

Sosyalleşerek topluma girmeye çalışmak, izole olmak kendi halinizden kalıp kaygılarınızın artmasına neden olabilir. Size iyi gelecek ve kaygınızı paylaşabileceğiniz kişilerle vakit geçirin

 Anksiyeteye İyi Gelen Bitki Çayları


Papatya Çayı

Papatya çayı sadece stresi ve kaygıyı azaltmakla kalmaz aynı zamanda uykusuzluğa da yardımcı olur. Papatya çayı mide rahatsızlığı, stres ve anksiyetenin üstesinden gelmek için çağlar boyunca kullanılmıştır. Sinir sistemini ve kasları gevşetmeye yardım eder, hafif bir yatıştırıcıdır.

Adaçayı

Sakinleştirici bitkilerden biri olan adaçayı sinirleri yatıştırır ve uykuya dalmayı kolaylaştırır. Hazım ve gaz problemlerini de gideren adaçayı antioksidan özelliktedir.

Ihlamur Çayı

Bir başka sakinleştirici çay ıhlamurdur. Hem sindirim sistemini hem de sinirleri sakinleştirir. Kas spazmlarını, yorgunluk ve stresi giderebilen ıhlamur çayı kalp çarpıntısının önlenmesinde de etkilidir.




Lavanta Çayı

Lavanta çayı harika bir aromaya sahip olan, endişe ve uykuyu teşvik eden en sakinleştirici çaylardan biridir. Lavanta üzerine yapılan çalışmalar bu çiçeklerin aktif içerikleri nedeniyle özellikle kadınlarda hormonal dalgalanmaları azaltabileceğini göstermiştir. Adet döneminde stres ve anksiyete yaşayan kadınlar için bu çay popüler bir çözümdür. Kan basıncını ve kalp atış hızını azaltır, bu da kaygıyı hafifletir.

Kedi Otu Çayı

Anksiyete atakları yaşayan kişiye sakinleşmesi için kedi otu çayı demlenebilir. Kedi otu çayı sinirleri yatıştıran bir etkiye sahiptir ve bu durumda tercih edilmektedir.

Yeşil çay

Lavanta çayı – yağı

Çarkıfelek bitkisinin çayı

Bergamot çayı – yağı ve Yasemin çayı anksiyeteye iyi gelen bitki çayları arasında sayılmaktadır.

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Kategori