Andülasyon Terapi Nedir?

Andülasyon Terapi Nedir?

Andülasyon Terapi Nedir?

Andülasyon, biyofiziksel prensiplere dayalı yeni tedavi yöntemidir. Andülasyon terapisi mekanik titreşim ve kızıl ötesi ışınların birleşiminden oluşan terapi tekniğidir. Andülasyon terapisinde kullanılan titreşimler vücutta yenilenme ve onarım oluşmasını sağlar. Bu terapi yöntemiyle özellikle vücutta fazla su tutulmasın Andülasyon Terapiden kaynaklı problemleri hafifletmek ya da bu sorunu ortadan kaldırmak için geliştirilmiş bir yöntemdir. Ana prensibini oluşturan mekanik titreşimler dokulardaki su çıkışını sağlamaktadır.

Andülasyon, hücre metabolizmasını ve vücuttaki yenilenme süreçlerini uyarmak için tasarlanmış bir teknik olarak karşımıza çıkmaktadır.

Andülasyon belirli bir organ üzerinde etki etmekten ziyade organizmanın önemli fonksiyonları üzerinde bütüncül olumlu bir etki sağlanması hedeflenmiştir.

Andülasyon Terapi tıbbi kızıl ötesi derin ısınma ve geniş frekans aralığında dokularda biyolojik rezonans titreşimlerini kullanarak vücuttaki sistemlerin optimal çalışmasını destekler.

Nasıl Çalışır?

Vibrasyon ve ısının etkisiyle kan dolaşımının düzenlenmesini destekler. Böylelikle vücudun oksijenlenme süreci ve daha iyi bir kan dolaşımı sağlanır.

Isı ve titreşimin etkisiyle lenf akışı uyarılır ve lenfatik sistemin çalışmasını destekler. Vücutta biriken toksinlerin taşınmasından ve vücutta var olan sıvı dengesinden sorumlu bu sistem ile biriken ödem atımı sağlanır. Vücudun doğal detoksifikasyonu gerçekleşir. Bağırsak hareketleri desteklenir. Lenf sistemi bağışıklık sisteminin bir parçasıdır. Koruma ve savunma mekanizmasının önemli rolünü üstlenmektedir.

Andülasyon terapi lenf ve kan dolaşımını desteklediği için hücrelerin enerji üretimi yani ATP’si, kolajen yapımı artarak iyi çalışan bir metabolizmayla beraber sağlıklı dokular ve sıkı bir cilt oluşumu sağlanır.

Sistemlerin çalışması desteklendikçe endorfin salınımı da desteklenir. Böylelikle bölgesel ağrılar azalır, hareketlilik artar, enerjik ve keyifli bir hayat için alan açar.

Sağladığı etkilerle stres ve gerginlik azalır, daha kaliteli uyku sağlar ve yorgunluk hissi azalır.

Andülasyon Terapi Hangi Alanlarda Kullanılır?

İç organların ve göbek yağlanması

Tokluk hormonu olan leptinin salınımını düzenler

Ağrı tedavisi (Migren, Fibromiyalji, omurga sorunları, bel ve boyun ağrıları vb.)

Bacaklardaki dolaşım bozuklukları

Selülit tedavisi

Lenfatik dolaşım bozuklukları (Lenf akışı uyarılarak vücutta oluşan metabolik atıkların atılması kolaylaşmakta ve detoks işlemleri aktive hale gelmektedir.)

Erken yaşlanma

Ödem atma (Selülit, lipödem, varis gibi dolaşım sistemi problemleri)

Kabızlık, bağırsak tembelliği ve metabolizma sorunları

Romatizmal hastalıklar

Stres, uykusuzluk, tükenmişlik sendromu gibi sorunlarda andülasyon tedavisi uygulanmaktadır.

Andulasyon Terapinin Faydaları Nelerdir?

Andülasyon uygulaması, vücut onarımı ve yenilenmesini harekete geçirme niteliği ile, pek çok sağlık sorunlarından kaynaklı olarak ortaya çıkan şikayetlerin tedavisini sağlamaktadır. Aynı zamanda Andülasyon terapi, metabolizmayı hızlandırarak, önemli besin öğelerinin vücut tarafından daha kolay şekilde emilmesini sağlamaktadır.

Andülasyon yöntemi sırasında oluşturulan titreşimler, kolajen liflerini hasar görmekte ve mikro akımlar meydana getirmektedir. Oluşturulan bu mikro akımlar ile, mikro-potansiyeller oluşturularak, vücudumuzun enerji üretiminin arttırılması amacıyla, hücre ve hücrelerin ATP üretim merkezleri ile mitokondri desteklenmektedir. Böylece hücre metabolizması geliştirilerek, yenilenme süreçleri olumlu şekilde etkilenmektedir.

Vücutta oluşan ağrılara karşı ise, Andülasyon yöntemi ile endorfin salınımına bağlı ağrı kesici etki oluşturulmaktadır.

Andülasyon terapi kilo problemlerinde, visseral yağlanmayı azaltmakta ve tokluk hormonu olan leptinin salınımını düzenleyerek kilo problemlerinin ortadan kaldırılması için pozitif etkiler oluşturmaktadır. Yarıca andülasyon terapi uyku kalitesini arttırır ve metabolizmayı hızlandırır ve vücutta yağ birikmesini engeller.

Andülasyon terapi ile, vücuttaki lenf akışı uyarılmaktadır. Böylelikle vücutta detoks etkisi aktive olmakta ve metabolik atıkların atımı kolaylaşmaktadır.

Metabolizmanın daha aktif ve hızlı hale gelmesi ile, bacaklardaki ödem azalmakta, sindirim sistemi problemleri ortadan kaldırılmakta ve kilo verilmesi sağlanmaktadır. Bağırsak aktivitesi artırıldığı için iç organlardaki kan dolaşımı hızlandırılır ve mide kasları uyarılır.  

Andülasyon terapi ile eklemlerde oluşan mekanik aşınma ve iltihap oluşumu durdurulmakta ve serotonin hormonunun salgılanması ile ağrıların azaltılması sağlanmaktadır. Vejetatif sinir sistemi üzerindeki olumlu etkileri ile uyku problemlerine iyi gelmekte. Vücudu rahatlatır ve stresi azaltmaktadır. Gevşeyen vücudun kendini onarma işlevi için gerekli enerji sağlanmaktadır.

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN