Alzheimer Belirtileri

Alzheimer Belirtileri

Alzheimer hastalığı için ilk aşamadan itibaren en temel belirti unutkanlıktır zira hastalık bellekle ilgili bölgeleri etkiler.

Alzheimer hastalığı olan bazı kişiler, erken dönemde bir şeyleri hatırlamakta ve düşünceleri organize etmekte güçlük çektiğinin farkında olabilir; ancak erken dönemde bir aile üyesi veya yakın çevresindeki bir arkadaşının kişideki semptomları fark etme olasılığı daha yüksektir.

· Kişinin günlük aktivitelerini sekteye uğratan hafıza kaybı

· Bilinen görevleri yerine getirme zorluğu

· Dil sorunları

· Zaman veya mekanda yönlendirme kaybı

· Yargıda bozukluk: Alzheimer hastaları, kendilerinde tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorununu algılayamayabilir veya dışarısı sıcak olmasına rağmen kalın kıyafetler giyebilir.

· Soyut görevleri yerine getirmekte güçlük çekme, Alzheimer hastaları, bazı soyut görevleri yerine getirmekte zorlanabilir.

· Yersiz nesneler: Alzheimer hastalarında; buzdolabına ütü, şeker kutusuna saat koymak gibi eşyaları uygun olmayan yerlere koyma davranışları görülebilir.

· Ruh hali veya davranış değişiklikleri: Alzheimer hastaları hızlı ruh hali dalgalanmalarına sahip olabilirler

· Kişilikteki değişiklikler: Alzheimer hastaları; şaşkın, her şeyden korku duyan ve güvensiz bir kişilik halini alabilmektedir. Kendileri için anormal olan davranışları sergileyebilirler.

· İlgi kaybı: Alzheimer hastaları günlük hayatlarında çok pasif hale gelerek herhangi bir etkinliğe katılmak için çevrelerinin teşvik etmelerine ihtiyaç duyabilirler.

· Davranışsal veya psikolojik sorunlar: Hastalarda asosyal davranışlar gelişebilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Kategori