Kriyo Terapi

 Kriyoterapi Nedir?

Halk arasında dondurma tedavisi olarak bilinen kriyoterapi, tahrip etmek esasına dayalı bir tedavi yöntemidir ve sıvı azot, sıvı nitrojen, sıvı karbondioksit gibi etken maddeleri -100(değişken değer) dereceye kadar soğutarak bölgeye uygulanması ile gerçekleşir.

Kriyoterapi Nasıl Uygulanır?

Özel kriyoterapi cihazlarımız ile sıvı azot gazını, tahrip edilmek istenen deri oluşumuna uyguluyoruz, siğil vb deri hastalığına temas eden -196(değişken değer) derecedeki sıvı azot gazı, dokuyu dondurduktan sonra normal sıcaklığına geri dönmesini bekleyerek yani ani ısı değişimleri yaşatarak bölgedeki hücreleri tahrip ederek öldürüyor. Bu kısa süreli ve ani donma – erime süreci ile işlemimizde başarı elde ederken, artık işlev göremeyen bu ölü hücreler, iyileşme sürecinde deriden atılır ve yerlerini taze dokulara bırakır.

Kriyoterapi  Hangi Amaçla Kullanılır?

Güneş lekelerini gidermede

Sinir sıkışmalarında

Tırnak batması tedavisinde

Nasır Tedavisi

Ben (nevüsler) Tedavisi

Siğil tedavisi

Cilt kanseri tedavisi

Prostat kanseri tedavisi

Genital siğil tedavisi

Rahim ağzı yaraları

gibi hastalıklar kriyoterapi yöntemi ile tedavi edilebilir

Kriyoterapinin Avantajları Nelerdir?

Kriyoterapi ile yapılan siğil tedavilerinde, siğilin tekrarlaması daha seyrek görülür.

Gnüşe lekesi tedavisinde kozmetik olarak daha iyi sonuç gözlemlenmiştir

Kanama ve komplikasyon riski diğer yöntemlere göre çok düşüktür

Hızlı ve pratik bir uygulamadır

Gebelikte bile kullanılabilir.

Terapiden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Terapiden sonra enfeksiyon riskini önlemek için bölgeyi temiz tutmak çok önemlidir. Temizliği Kimyasal ürünler ile değil yalnızca su ve sabunlayapabilirsiniz. Eğer yaranın enfeksiyon olma ihtimali varsa bölgeye bandaj yapabilirsiniz.

Rahim ağzı yarası nedeniyle koterizasyon uygulandıysa tedbir amaçlı olarak 1 ay süre içerisinde cinsel ilişkiden uzak durulması önerilir. Bu süre içerisinde vajinal akıntında artış olabilir.

Tedavi yapılan bölgede bir süre sonra yumuşak bir kabuk oluşabilir. Bu kabuk zamanla kendiliğinden düşer ve bazen küçük bir iz bırakabilir, sizin müdahele etmeniz gerekmez.

İyileşme Süresi Nedir?

Eğer koterizasyon siğil tedavisi için yapılmışsa siğilin bulunduğu bölgeye göre iyileşme süresinde farklılık görülebilir. Genellikle siğil yakma işleminden sonraki birkaç gün içerisinde tamamen iyileşme gerçekleşir.

Kriyoterapiyi Kimler Yaptırabilir?

Terapi sırasında anestezi veya iğne işlemi bulunmadığından her yaş ve cinsiyette hastaya hatta gebelikte dahi bu tedavi yapılabilir.

Terapi sırasında anestezi veya iğne işlemi bulunmadığından her yaş ve cinsiyette hastaya hatta gebelikte dahi bu tedavi yapılabilir.

Kriyo Terapideki Terapistler

Terapi