Holistik terapi özellikle zihnin, bedenin ve ruhun iyi oluş haline odaklı bir şekilde ilerlemektedir. Holistik terapi, kişiliğin parçalanmış yönlerinin danışanın içindeki bütünleşmesi ya da özümlenmesi anlamına gelir.
Holistik Psikoterapinin Felsefi
İlkelerinin özünde; saygılı olmak, terapi sürecini birlikte inşa etmek ve
kişiler arası ilişkiye odaklanmak vardır. Buradaki felsefi ilkeler, gelişimsel
temelli ve ilişkisel odaklı psikoterapi yaklaşımını; terapistle danışan
arasındaki ilişkiye dayanan ve danışanın iyileşmesini ve kişisel gelişimini
merkeze alan bir psikoterapi yaklaşımını açıklamaktadır.
Holistik terapi, fiziksel,
ruhsal, zihinsel ve duygusal refah biçimlerini bütünleştiren bir yaklaşım
biçimidir.
Amacı, bireylerin tüm bu seviyelerde kendileri hakkında daha derin bir anlayış geliştirmelerine yardımcı olmaktır. Olguya kendi iyileştirme gücünü anımsatan ilaçsız bir iyileştirme yoludur.
Holistik terapi özellikle zihnin, bedenin ve ruhun iyi oluş haline odaklı bir şekilde ilerlemektedir. Seans içerisinde bütünsel yaklaşımın amacı, kişiyi ruhsal, zihinsel, bedensel olarak dengelemektir. Böylelikle kişi tek bir yönden değil, bütünsel olarak ele alınmaktadır. Her bireyin yaşadıkları kendine hastır, özeldir, biriciktir. Kişinin değişim, dönüşüm durumlarına göre onun ihtiyaçlarına uygun şekilde terapi tekniklerini çeşitlendirip yol alıyoruz. Kişilerin zihinsel rahatsızlıklarının, ruhsal problemlerinin, bedensel rahatsızlıklarının nedenleri birbiriyle ilişkili olabilir. Bu yüzden süreç içerisinde bunun farkında olarak, danışan ile iş birliği içerisinde hareket etmek süreci destekleyici nitelikte olmaktadır. Seans sonrası kişiye yönelik olarak ödevlendirmeler ve uygulamalar verilebilmektedir.