Yosun Terapi Nedir?

Yosun Terapi Nedir?

Yosun Terapi Nedir?

Yosunlar deniz ve nehirlerde yetişen doğal ürünlerdir ve yaklaşık 32-60 çeşit mineral ve element içerirler (sodyum, magnezyum, oksijen, silis, klorin, bromine vs.) Ayrıca yosun insanın kan plazmasına en yakın yapıyı gösterdiği için cilt ve vücut bakımları için çok önemlidir. Yosun, Yüksek mineral içeriği metabolik aktiviteyi ve kan dolaşımını uyarır. Toksin ve artık maddelerin atılmasında yardımcı rol oynar. Vücudun kendini daha iyi dengede tutmasını sağlar.

Yosun Çeşitleri:

25,000 çeşit yosun bulunur ama bunlardan sadece birkaç tanesi kozmetikte kullanılır. Renklerine göre yosunlar değişim gösterir, genelde;

Yeşil Yosunlar: Cildi sıkılaştırır, kan dolaşımını hızlandırır, cildi nemlendirir.

Kahverengi Yosunlar: A, C,E ve B vitaminleri, magnezyum açısından güçlüdürler ve cildin oksijen ihtiyacını karşılar, kan damarlarını güçlendirir bu da kan dolaşımının düzgün bir şekilde olmasını sağlar.

Mavi-Yeşil Yosunlar: Metabolizmayı güçlendiren zengin vitaminler içerirler.

Kırmızı Yosunlar: Metabolizmayı uyararak, vücut ısısını yükseltir, böylece toksinlerin hızlıca vücuttan atılmasını sağlar, iyi bir yumuşatıcıdırlar.

Yosun Terapisi Nasıl Uygulanır?

Yosun terapisi, özel olarak hazırlanan yosun maskesinin cilde nüfuz ettirilmesi esasına dayanır. Maskenin daha iyi etki edebilmesi için cilt tipine uygun bir peeling hazırlanır sonrasında ise cilt ölü deri ve kalıntılardan arındırılır.

Yosun terapisi kapsamında hazırlanan yosun maskesi, sorunlu bölgelere (selülit, kuruluk, kırışıklık) uygulanır.

Yosun maskesinin bu bölgelere etki etmesi için bir ısı yöntemi kullanılarak cildin terlemesi ve gözeneklerin açılması sağlanır. Bu noktada açılan gözeneklerden cilde nüfuz eden yosun bileşenleri selülitli bölgeyi ortadan kaldırırken cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar.

Yosun terapisi sırasında cilt yüzeyi üzerinde açılan mikro delikler sayesinde kullanılan tedavi ürünleri cilt altına kadar inilebilmektedir. İşlem protokolü içerisinde bulunan ürün sıralaması cildi tedavi içeriklerle beraber gençleştirici, leke tedavi edici ya da akne kurutucu içerikler de içermekte ve bu sayede cilt için en uygun sonuçlar alınmaktadır.

Yosun Terapisinin Faydaları

• Yüksek mineral içeriği metabolik aktiviteyi ve kan dolaşımını uyarır, besinlerin hücreler tarafından emilimini hızlandırır, toksik ve artık maddelerin atılmasında yardımcı rol oynar.

• Çok az miktarı bile ciltte yumuşatıcı etki sağlar.

• Vücudun kendini daha iyi dengede tutmasını sağlar.

• Saç ürünlerinde ise saç diplerinin güçlenmesini sağlar.

• Komple vücuda yosun ve çamur sürülür. Gerekli ısı verilerek vücudun toksinlerini atmasına ve ödemi çözmesine yardımcı olur. Jimnastikle uygulanırsa zayıflamada büyük etkisi görülür

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN