Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir?

Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir?

Halk arasından nezle olarak bilinen soğuk algınlığı belirtileri kişiden kişiye değişebilmekte bazen ağır olabilirken bazen de hafif bir şekilde olabilmektedir. Soğuk algınlığı ilaçlar ile de geçebilirken evde uygulayabileceğiniz doğal tariflerle, tüketebileceğiniz besin ve takviyelerle semptomları azaltabilirsiniz.

Zencefil

Keskin tadı ile bilinen zencefil doğal ağrı kesici özelliği ile soğuk algınlığı ve grip tedavisinde etkili bir besindir. Solunum yollarını açar, sindirimi düzenler, toksik atıcı ve antiseptik özelliği ile semptomlarınızı azaltabilirsiniz. Zencefili, taze şekilde, toz şeklinde, salatalarda, çorbalarda veya çay şeklinde tüketebilirsiniz. Dilerseniz toz zencefil üzerine bal ekleyerek de tercih edebilirsiniz.

Kekik Çayı ve Kekik Yağı

Güçlü antiviral ve antibakteriyel etkisiyle kekik çayı soğuk algınlığı, grip ve üst solunum yolu enfeksiyonunda fayda sağlayacak kolayca tüketebileceğiniz bir besindir. Ayrıca kekik yağını da antibiyotik özelliği ile suyunuzun içine bir iki damla şeklinde tüketebilirsiniz.

Nane-Ihlamur Çayı

Kış aylarında ilk aklımıza gelen çaylardan olan nane ve ıhlamur çayı soğuk algınlığı için birebir kullanabileceğiniz bitkilerdendir. Göğsün yumuşatılması ve balgam sökücü etkisi ile hastalığınızn kısa sürede iyileşmesini sağlayacaktır.

Ekinezya Çayı

Ekinezya çayı bağışıklık güçlendirici etkisi ile kış aylarında soğuk algınlığına yakalanmanızı engelleyecektir. Kış aylarına günde bir fincan tüketmek solunum yolu enfeksiyonlarına iyi gelecektir.

Papatya

Aklımıza gelen diğer bitkilerden biri de papatyadır. Hastalığınızın çabuk şekilde geçmesini sağlayan papatya vücudunuza sakinlik ve gevşetici özelliği ile rahatlatmaktadır. Çay şeklinde tüketebilirsiniz ve bir kaseye kaynatıp buharını soluyabilirsiniz.


Okaliptüs Yağı

Tıkanıklığı açıcı etkisi ve solunum yolu rahatlatma etkisi ile soğuk algınlığından kaynaklı grip nezle ve sinüzit gibi üst solunum yolu enfeksiyonunuzu giderilmektedir. Okaliptüs yağını uyuduğunuz yastığa veya kıyafetinizin yakasına damlatabilirsiniz.

Lavanta

Rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisi ile hastalıktan kaynaklı gerginliğinize iyi gelmektedir. Zengin içeriği ile soğuk algınlığınız hızlı bir şekilde geçmesini sağlayabilirsiniz.

Sarımsak

Güçlü kokusu ve keskin tadı ile yemeklerinizi lezzetlendirebildiğiniz antibiyotik etkisi ile soğuk algınlığınıza etkili çözüm sunabilmektedir. Her türlü hastalıkta kullanılan sarımsak grip, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarında kolayca iyileşme sağlayabilmektedir. Akciğeri temizler, kalbi güçlendirir, enfeksiyonu giderir ve bakterileri yok edebilme etkisi ile sayamayacağımız birçok faydası vardır.

C Vitamini

Bağışıklık güçlendirici etkisi ile biline C vitamini kaynakları soğuk algınlığı, grip nezle gibi solunum yolu enfeksiyonlarında kullanılması gerekmektedir. C vitamini takviyesi veya C vitamini yönünden içeriği zengin besinler tüketmeniz fayda sağlayacaktır. Greyfurt, portakal, mandalina, limon, kivi, yaban mersini, kavun gibi meyveleri sayabiliriz.

Karanfil Yağı

Karanfil sinüslerde biriken iltihabı sökmekte oldukça etkilidir. Bakterileri yok etme özelliği ile soğuk algınlığında koklayabilir veya kaynamış suyun içine 4-5 damla damlatıp buharını soluyabilirsiniz.

Sirke

Sirke vücudu alkali yapma özelliği ile virüslere ve bakterilere karşı savaşma da başarılı olmaktadır. Soğuk algınlığı belirtilerini hissettiğiniz dönemler sabahları bir yemek kaşığı organik elma sirkesi içebilirsiniz. Bunun yansıra ılık su ve bal ile de karıştırıp tüketebilirsiniz. Soğuk algınlığı semptomlarına ve öksürüğe fayda sağlayacaktır.

Propolis

Antibakteriyel ve antiviral özelliği ile bağışıklığınızı güçlendiren propolisi tüketmek hastalık riskinizi ortadan kaldıracaktır.

Böğürtlen Çayı

Hastalığın ilerlemesini durdurur ve bağışıklığınızın güçlenmesine etki sağlar. Antioksidan etkisi ile burun akıntısını keser. Soğuk algınlığı dönemlerinizde ve mevsim geçişlerinde lezzetli bir çay tüketmek isterseniz tercih edebilirsiniz.

Ballı Süt

Sütü bala karıştırmak hepimiz için lezzetli bir tüketim tercihi olabilir. Soğuk algınlığı yaşayan çocukların ve yetişkinlerin hastalık sürecinde zengin kalsiyum ve vitamin içeriği ile belirtilerinizin azalmasına fayda sağlayacaktır.

Balık

Omega 3 yağ asitlerini içeren balıkları da beslenmenize eklemeniz bağışıklık sisteminizin güçlenmesine fayda sağlayacaktır.

Buhar

Soğuk algınlığından kaynaklı burun tıkanıklığı ve sinüslerdeki doluluk hissi için buhar yönetimini uygulayabilirsiniz. Ilık duş alıp buharında kalabilirsiniz. Mentollü duş jelleri kullanabilirsiniz. Geniz yollarınızın nemlenmesi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Ayrıca aromaterapiden faydalanabilirsiniz. Ayrıca mentollü yağı kaynamış suyun içine damlatıp buharını solumak da hızlı etkisini gösterecektir.

Gün içerisinde istirahatinize önem gösterin. Sık sık dinlenmek hastalığınızın çabuk geçmesine fayda sağlayacaktır.

Vücut direncinizin artması için temiz havayı solumaya dikkat edin. Tütün ürünlerinden uzak durun.

Bol miktarda su içmek vücuttaki dehidrasyonu önler ve virüslerin yayılımını engeller. Gün içerisinde sıvı alımını arttırmanız soğuk algınlığı belirtilerini azaltacaktır.

Soğuk algınlığını hissettiğiniz dönemler bulunduğunuz ortamı nemli tutmak solunum yollarınıza fayda sağlayacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Kategori