Sivilce İzleri ve Lekeleri Nasıl Geçer?

Sivilce İzleri ve Lekeleri Nasıl Geçer?

Derin izler ve leke şeklinde kalmış sivilcelerin çözümü için bazen evde uygulana yöntemler yeterli olmayabilir. Sivilce izleri, gözeneklerde aşırı çukurlaşma, genişleme ve çöküntü şeklinde olabilmektedir, kişinin yaşına cinsiyetine durumuna göre şu yöntemlerde uygulanabilmektedir:

Yüzeysel/orta/derin peeling yani kimyasal soyma işlemi ile

Dermaroller,

Mikro iğneleme,

Mezoterapi,

PRP,

Fraksiyonel lazer,

Dolgu uygulamaları,

Cerrahi/ablatif lazerle

Krem Tedavisi

Sivilce tedavisinde kremler yalnızca sivilcenin üzerine değil tüm yüze sürülmelidir. Krem tedavisi genellikle kuruluk ve tahriş yapabilmektedir. Bu sebeple ilk zamanlarda daha kısa tutulurken tedavi sürecine göre uzun sürebekletilebilmektedir.

Retinoik asit içerikli kremler: Özellikle siyah ve beyaz nokta görünümündeki sivilce tedavilerinde kullanılır.

Benzoil peroksit içerikli kremler: Siyah ve beyaz noktalarla birlikte, kırmızı kabarık lezyonlarda fayda sağlamaktadır.

Azelaik asit içerikli kremler: Siyah, beyaz nokta ve kızarık kabarık görünümlü sivilcelerde etkilidir.

Karma tedavi: Birkaç kremin bir arada kullanıldığı krem tedavisidir.

Antibiyotik Tedavisi

Siyah ve beyaz nokta tedavisinde etkili değildir. Hafif kabarık lezyonlarda kullanılması gerekmez. Antibiyotik tedavisi yoğun kızarık kabarıklıklar ve sarı iltihaplı sivilce tedavisinde iltihaptan kurtulmak için kullanılmaktadır.

Hormonal Tedavi

Hormonal tedavinin uygulanması gereken durumlar polikistik over sendromu gibi rahatsızlıklar da hormon tedavileriyle sivilcelere çözüm bulunmaktadır.

Limon ve Yoğurt

Limon ve yoğurt antibakteriyel özelliği ile sivilceler iyi gelen bir karışımdır. Yüzünüzde ve başka bölgelerinizde sivilce oluşuyorsa bu karışım sivilcelerin dökülmesini sağlayacak ve cildinizin daha genç görünüm kazanmasını sağlayacaktır.

Lavanta Çayı

Lavanta çayını içmenin pek çok faydası olduğu gibi sivilce oluşumunda da sivilcelere sürüldüğünde sivilcelerin geçmesini sağlayacaktır. Ayrıca sivilce oluşumunu engellediği gibi sivilce izlerini de yok etmektedir.

Limon Suyu ve Tarçın

Limon suyu ve tarçın karışımı sivilcelerin geçmesinde etkili bir doğal karışımdır. Bu karışım antibakteriyel bir özellik taşıdığı için sivilce oluşmasını da engelleyecektir.

Limon ve Karbonat

Limon ile diğer karışımlardan biri de limon ve karbonattır. Limon ve karbonat karışımı ciltteki sivilceleri temizlerken gözenekleri de açmaktadır. Bir pamuk yardımı ile sivilcelerinizin üzerine uygulayabilirsiniz.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi zengin içeriği ile sivilcelere çözüm olmaktadır. Antibakteriyel özelliği ile sivilce oluşumunu da engellemektedir. Sivilceye neden olan bakterilerin yok olmasını sağlamaktadır. Elmas irkesini tonik gibi kullanabilir cildinizi temizledikten sonra durulayabilirsiniz. Bir pamuk yardımıyla sirkeyi sivilceli bölgeye sürün ve 10-15 dakika sonra temizlenir. Alerjik olmamanıza dikkat etmeniz için kontrollü yapmanız tavsiye edilir. Elma sirkesi cilt beyazlatmada etkili olduğu gibi sivilce izlerinin geçmesinde de fayda ağlamaktadır.

Yeşil Çay

Yeşil çayın vücuda detoks etkisi ile sivilce oluşumunu da engellemekle beraber sivilcelerinde geçmesini sağlamaktadır. Yeşilçay cildi onarır ve yaşlanma belirtilerini azaltır.

Tonik Kullanın

Ciltte biriken kir ve yağı tonik kullanarak temizleyebilirsiniz. Tonik cildin PH dengesini ayarlar. Cildiniz fazla yağlı değilse tahriş edici bir kuruluğun oluşmaması için tonik kullanımını dengeli ayarlamalısınız.

Cildinizi Güneşten Koruyun

Cildinizin sağlıklı olması için güneşten korumaya özen göstermelisiniz. Güneşin UVA ve UVB ışınları cildinize zarar vererek onu yıpratır ve yaşlandırır. Bu duruma engel olmak için güneşe maruz kalmamak için güne koruyucu kullanmayı ihmal etmemeniz gerekmektedir.

Gül Suyu ile Tonik Uygulaması

Gül suyu sivilcelerin geçmesine yardımcı olabilir. Her gül suyu kullanmak tonik niyetine cildinizi temizlemek sivilce oluşumunu da engellemektedir. Ölü derilerin soyulmasına ve yeni hücrelerin oluşmasına katkı sağlayabilirsiniz.

Zerdeçallı Yoğurt Maskesi

Zerdeçal antiseptik bir baharat özelliği taşıdığı için cilt üzerinde zararlı maddelerin atılmasına yardım etmektedir. Cildinize uygularken göz çevresine dikkatli uygulayınız. İltihaplı sivilcelerin geçmesinde ve yeni sivilce olumunun önüne geçmektedir.

Maya Maskesi

Maya maskesini peeling etkisi için uygulayabilirsiniz. Kuru mayayı papatya çayıyla krem kıvamında getirip cilde sürülür. Maske kuruyana kadar bekledikten sonra ılık suyla durulanır.

Aloe Vera

Sivilceyle beraber yüz germe ve nemlendirmesinde etkili olan aloe verayı uyguladığınız bölgeye masaj yaparak yedirmeniz fayda sağlayacaktır. Sivilce oluşumun da önüne geçen aloe verayı 30 dakika bekletip durulayabilirsiniz.

Patates

Sivilce lekelerine iyi gelen patates sivilce oluşumuna da iyi gelmektedir. Büyük bir patatesi rendeleyin ve tülbentin içinde iyice sıkıp sıvısını çıkartın. Çıkan sıvıyı yüzünüzdeki sivilce lekelerinin üzerine uygulayın ve yirmi dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın. Veya dilimler halinde kestiğiniz patatesi cildinize 15-20 dakika bekletip yıkayın.

Yoğurt

Yoğurt sivilcelerin geçmesinde kullanabileceğiniz kolay yöntemlerdendir. Sivilcelerin oluşturduğu tahrişi ve izleri yok etmektedir. Organik yoğurdu sivilceli bölgenize ince tabaka halinde sürünüz. Daha farklı ve etkili olmasının istiyorsanız içerisine yulaf ve 5 damla limon suyu ekleyiniz. 10 dakika bekletip durulayınız.

Salatalık

Salatalık cildi nemlendiren ve hücreleri yenileyen özelliği ile sivilce izlerine iyi gelmektedir. Salatalık dilimlerini cildinize güzelce yerleştirin ve 30 dakika kadar bekleyin. Dilerseniz durulayabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı

E vitamini bakımından zengin olan hindistan cevizi yağını bir cezveye koyup ısıtın. Ilıyan yağı parmağınızın ucuyla sivilce lekelerinin olduğu bölgelere sürün ve 10 dakika masaj yapın. Yağı yüzünüzde toplam 1 saat bekletin ve ılık suyla durulayın. 

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN