Siğil Nasıl Geçer?

Siğil Nasıl Geçer?

Çay Ağacı

Çay ağacı yaprağı ile siğilli bölgeyi sarmak. Çay ağacı hücre yenileme ve mikropları temizleme özelliği siğillere iyi gelecektir. Siğil olan bölgeye düzenli olarak çay ağacı yağı sürün ve gazlı bezle bir süre kapatın.

Aspirin

Toz haline getirilmiş aspirini biraz suyla karıştırıp siğil olan bölgeye sürülebilir. Siğilin oluşturduğu kaşıntıyı ve kabarık görüntüye iyi gelebilir.

Hint Yağı

Siğilli bölgeye Hint yağıyla masaj yapabilirisiniz.

C Vitamini

Siğilli bölgeye C vitamini tabletini suyla ezerek koyu bir macun kıvamına getirip sarın. C Vitminin asidik yapısı virüsün yok olmasında etkili olacktır.

Buğday Yağı

Deri çatlaklarında kullanılan buğday yağı siğil izlerinde de kullanabilirsiniz.

Kekik Yağı

Kekik yağının antioksidan özelliği sayesinde siğilleri yok etmektedir.

Elam Sirkesi

Siğil olan bölgeye bir pamuk yardımıyla elma sirkesi sürmek siğillerin iyileşmesini hızlandıracaktır.

Fesleğen Yaprağı

Siğilli dokunun iyileşmesini, hücrelerin yenilenmesini sağlayan fesleğen yaprağı sonra siğilli bölgenin üstüne yerleştirilmeli ve gazlı bezle sarılmalıdır. Ayrıca virüslerin arındırılmasında etkilidir.

Sarımsak

Mantara v parazite iyi gelen sarımsak siğil olan bölgeye sürün siğilin iyileşmesini hızlandırmış olacaksınız.

Muz

Muz kabuğunda bulunan kimyasallar ve yağlar sayesinde, siğillere muz kabuğu sürmek; siğillerin geçirilmesinde kullanılan diğer etkili bir yöntemdir.Muz kabuğuyla siğilin bulunduğu bölgeyi iyice ovun. Ardından muz kabuğunu da koyarak bölgeyi bandajla sarın ve her gün aynı işlemi tekrar edin.

Salisilik Asit Veya Laktik Asit İçeren İlaçlar

Salisilik asit çözeltileri, siğile birkaç hafta boyunca günde birkaç kez uygulanarak kullanılır. Bunlar krem, cila gibi çeşitli şekillerde üretilir ve bazı formlarında laktik asit de bulunur. Bu ilaçları içeren bant yapıları ile gerçekleştirilen tedavi yöntemine birkaç hafta boyunca ve her gün uygulanarak devam edilir.

Kriyoterapi

Kriyoterapi uygulamasında sıvı nitrojeni siğil olan bölgeye yapılmaktadır. Donma tedavisi olarak da adlandırılmaktadır. Sıvı nitrojen çok soğuktur ve cildin üst katmanındaki hücreleri yok eder.

Cerrahi Tedavi

Bazı durumlarda siğillere kriyoterapi veya ilaç tedavileri fayda sağlamamaktadır. Bu durumlarda siğil cerrahi olarak çıkarılır. Lokal anestezi ile bölge uyutturulur ve cerrahi aletler ile kesilerek çıkarılır.

Koterizasyon Yöntemi

Konterizasyon yöntemi siğili elektrikoterzasyon ile siğili yakma işlemidir. Bu işlem sırasında ağrı olmaması için lokal anestezi uygulanır ve siğil yakma sonrası alan kabuklanıp iyileşir.

Lazer tedavisi

Siğilin lazer ile yakılması yöntemidir.

Siğil Bandı

Siğil bandı ile uygulanan tedavi, yaklaşık 6 gün boyunca siğilin üzerine bir parça bant yerleştirmeyi içermektedir. Bant düşerse yenisinin yapıştırılması gerekmektedir. Altı gün sonra bant çıkarılmakta ve siğil suya batırılmaktadır.
Bölge suya batırdıktan sonra, siğil zımparalanmaktadır. Siğil, gece boyunca açık bırakılmalı ve ertesi sabah yeni bir bant parçası uygulanmalıdır.

Sıkça Sorulan Sorular

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN