Nöral Terapi Nasıl Uygulanır?

Nöral Terapi Nasıl Uygulanır?

Nöral Terapi Nedir?

Nöral terapi, 1920'li yıllarda Huneke soyadını taşıyan iki Alman doktorun keşfettiği, ağrı ve hastalıkların tedavisi için; dokulara, sinir bölgelerine, tetik noktalarına, yara izlerine ve çeşitli akupunktur noktalarına sulandırılmış lokal anestezik maddelerin enjeksiyon yoluyla uygulanması işlemidir.

Nöral terapide verilen ilaç sinir üzerindeki lokal etkilerinin yanı sıra, sistemik olarak hormonal, hücresel, ruhsal etkiler de göstermektedir.

Nöral terapide esas amaç, bütün vücut fonksiyonlarını düzenleyen vejetatif sistemi düzenlemek ve kontrol etmektir. Bu sistem, vücut sıvılarında ve vücudun uç kısımlarında yaygın bir şekilde dağılım gösterir. Bu nedenle vücudun herhangi bir kısmında bulunan bozucu uyaranlar, bütün vücut üzerinde etki gösterirler. Sonuç olarak, sadece bir organ hastalanmaz, bütün vücut etkilenir.

Nöral Terapi Hangi Durumlar İçin Uygulanır?

Nöral terapi hemen hemen her hastalıkta kullanılabilen bir tedavi metodudur.

Özellikle klasik tıbbın yetersiz kaldığı uzun süreli, geçmeyen ağrılarda çok etkindir. Hormonal bozukluklarda, sistemik bazı hastalıklarda da etkili olur. Genel sağlık için koruyucu etkisi de çok yüksektir.

Nöral terapi şu rahatsızlıklarda uygulanmaktadır:

• Boyun, sırt ve bel ağrıları.

• Migren ve diğer baş ağrıları.

• Boyun ve bel fıtıkları.

• Diz, kalça ve omuz ağrıları.

• Ankilozan spondilit.

• Fibromiyalji ve kronik yorgunluk sendromu.

• Romatizmal hastalıklar.

• Yüz felci, trigeminal nevralji.

• Zona.

• Çeşitli sinir sıkışmalarına bağlı ortaya çıkan ağrılar ve kas güçsüzlüklerinde

• Eklemlerde, kol ve bacaklardaki şişliklerde.

• Sportif yaralanmaların tedavisinde.

• Kulak çınlaması ve baş dönmesinde.

• Unutkanlık ve nevralji.

• Huzursuzluk bacak sendromunda.

• Bacaklardaki dolaşım bozukluklarında.

• Stres, anksiyete ve depresyon tedavisinde.

• Uyku bozukluklarında.

• Kabızlık, ishal, gastrit, ülser ve kolit tedavisinde.

• Alerjik hastalıklarda, astım ve bronşitte

Ayrıca modern tıbbın açıklayamadığı ya da adını koyamadığı ve hastanın psikolojik durumu ile ilgili olduğu söylenen tüm rahatsızlıkların tedavi ettiği söylenebilir.

Nöral Terapi Nasıl Uygulanır?

Nöral terapi, hastalığın doğrudan kaynağına yönelik terapötik bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım, geleneksel tedavilerden çok daha etkili ve basittir. Hastalıklarımızın ve geçmeyen ağrılarımızın temelinde otonom sinir sisteminde oluşan bio-elektriksel hasarlar yer almaktadır. Yaşamımız boyunca geçirdiğimiz mikrobik hastalıklar, ameliyatlar, kazalar, fiziksel ve psikolojik travmalar bio-elektriksel sorunlu alanlara sebep olabilmektedir. Nöral terapide otonom sinir sistemi düzenlenir. Bozucu alanlardaki olumsuz uyaranlar nötralize edilir.

Nöral terapi, başta migren olmak üzere tüm ağrılarda başarılı bir tedavi sağlar. Nöral terapi, hastanın altta yatan rahatsız edici bölgelerine ve hastalıkla ilişkisine göre değişen biçim ve sürelerde uygulanabilir.
Kısacası nöral terapi enjeksiyon tedavisidir. Deriye yapılan iğnelerin yanı sıra organlar vücudun tüm yara ve cerrahi izlerine uygulanır. Eklem rahatsızlığı eklem içi uygulamalar gerektirebilir. Pratikte genellikle küçük, küçük insülin iğne uçları kullanılır.

Nöral Terapi Faydaları Nelerdir?

Nöral terapi, hasarlı hücrelerin iyileşme kapasitesini geri kazandıran bir tür tedavi yöntemidir. Kronik semptomları tedavi edebilmektedir. Ve şu faydalarını da sayabiliriz:

Bağırsak Sağlığının İyileştirilmesi: Gastrointestinal ve sindirim sorunları toplumumuzda son derece yaygındır. Ne yazık ki, bağışıklık sistemimizin büyük kısmı bağırsakta bulunur, bu nedenle zayıf bağırsak sağlığı birçok kronik sağlık sorununun kökeninde olabilir. Karnın belirli noktalarına nöral terapi enjeksiyonları, bağırsak sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir. İrritabl Bağırsak Sendromu (IBS), kronik ishal ve daha pek çok şeyden mustarip herkes için faydalıdır. Nöral terapi, geçmişteki ameliyat veya yaralanmalarla ilgili karın bölgesindeki yara dokusunu da ele alabilir.

Geliştirilmiş Organ Fonksiyonu: Nöral terapi, vücuttaki organ fonksiyonunu iyileştirebilir. Sonuç, genel sağlığın iyileştirilmesi ve baş ağrısı, beyin sisi, yüksek tansiyon ve çok daha fazlası gibi kronik sorunların giderilmesidir.

Kronik Lenf Tıkanıklığının Giderilmesi: Lenf sistemi sağlığı, genel sağlık ve kronik hastalıkların üstesinden gelmek için hayati önem taşır. Lenf tıkanıklığı toksik aşırı yüklenmeye, enfeksiyona ve nihayetinde üstesinden gelinmesi zor olabilen kronik inflamasyona eşittir. Nöral terapi, lenf sistemindeki durgunluğu gidermek, toksinleri temizlemek ve iyileşmeyi hızlandırmak için kullanılabilir. Kronik sinüzit ve sinüs tıkanıklığını gidermek için de kullanılabilir.

Azaltılmış Eklem ve Kas Ağrısı: Nöral terapi iltihabı azaltır, kas ve eklem ağrılarını azaltır, kas ve eklemlerin iyileşmesini teşvik eder. Deneyimlerimize göre, nöral terapi alan hastalar sıklıkla invaziv cerrahi olmadan eklem onarımı ve stabilizasyonu sağlar. Tedavi hem kronik hem de akut ağrı sorunları için faydalıdır.

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN