Nasıl Mutlu Olunur?

Nasıl Mutlu Olunur?

Nasıl Yeniden Mutlu Olunur

Sadece mutlu ol. Kolay, değil mi? Şu anda bazılarımız için yanlış. Kendinizi, tekrar mutlu olmak istediğimi düşünürken bulduysanız ...yalnız değilsiniz. Depresyon, yaşam değişiklikleri veya çok sayıda başka yaşam stresörler genellikle bizi üzgün hissetmemize neden olabilir, ancak unutmayın, duygular sadece geçicidir. Hayat iniş ve çıkışlarla doludur ve gelgitler, duygularımız onlara bağlanmadan gelip gitmez.

Size İyi Gelecek Şeyleri Bulun

Bazen bizi neyin mutlu ettiğini bulmak, önce hayatımızda bizi mutsuz eden şeyin ne olduğunu bulmamızı gerektirir. Strese, acıya, endişeye veya genel mutsuzluğa neden olan bir ilişki, iş, yaşam durumu veya hayatınızdaki herhangi bir şey olabilir. Neyin değiştiğini veya mutsuzluğunuza neyin katkıda bulunduğunu anlamak, neşe dolu bir hayata doğru nasıl ilerleyeceğinize karar vermenin anahtarıdır.

Mutlu edebilecek bazı şeyler:

• Egzersiz yapmak

• Sağlıklı beslenme

• Meditasyon

• Yoga yapmak

• Günlük tutma

• Olumlu bir destek sistemine sahip olmak

• Öz bakımı ciddiye almak

• İyimser olun

• Sabahları mantralar söylemek

• Sosyal medyadan uzak durmak

• Açık havaya çıkın

• Yaratıcı olmak

Listenizi yaptıktan sonra, hayatınızın azaltmanız (veya yapabiliyorsanız ortadan kaldırmanız) gereken herhangi bir bölümünü ve ayrıca size genel mutluluk getiren odaklanabileceğiniz yönlerini açıkça belirleyebilirsiniz. Yeniden mutlu olmanın birkaç yolu vardır ve size zaten neşe veren şeylere odaklanmak ilk adımdır.

Tekrar nasıl mutlu olunacağına dair aşağıdan daha fazla ipucuna göz atın bunların her biri, hayatınızdaki mutluluğu aktif bir şekilde yeniden yakalamanın etkili bir yolu olarak kullanılabilir.

Terapiste Gidin

Yeniden nasıl mutlu olunacağını bulmaya çalışırken aklınıza gelen ilk şey bu olmasa da herhangi bir tür travma yaşadıysanız veya bir kayıp ya da kederden kurtuluyorsanız, terapi sizin için bir çözüm olabilir. Başlamak için iyi bir yer. Terapinin olumlu bir etkisi olabilir ve enerjinizi yeniden odaklamanıza, acı verici veya rahatsız edici bir deneyimi kabul etmenize ve tekrar neşeli olabileceğiniz sağlıklı, olumlu bir şekilde ilerlemenize yardımcı olabilir.

Ve Yeni Hobiler

Bir hobi bulmak ve sevdiğiniz şeyi yapmak, hayattaki neşenizi çalan stres faktörlerinden kurtulmanın harika bir yoludur. Bahçeyle uğraşmayı, resim yapmayı, müziği, dans etmeyi, örgü örmeyi, yürüyüş yapmayı, okumayı, yazmayı, yemek yapmayı veya size huzur veren ve size enerji veren başka herhangi bir şeyi seviyorsanız, bunlara zaman ayırmak için özel bir çaba gösterin. Haftada sevdiğiniz bir şeyi yaparak geçireceğiniz bir saat bile moralinizi yükseltebilir ve size umut verebilir.

Sosyal Medya Zamanınızı Sınırlayın

Son araştırmalar, özellikle insanlar gece geç saatlerde sosyal platformlarda gezinirken, sosyal medya kullanımı ile depresyon arasında bir bağlantı olduğunu gösteriyor. Ayrıca araştırmalar, sosyal medyada zamanlarını sınırlayan kişilerin daha mutlu ve hayatlarından daha memnun olduklarını gösteriyor. Kendinizi gün boyunca veya gece geç saatlerde sosyal medyayı kontrol ederken bulursanız, sosyal medyayı tamamen bırakmayı veya en azından kullanımınıza zaman sınırlamaları koymayı düşünün.

Günlük

Günlük tutma, uzun zamandır yaşam memnuniyetini artırmanın, pozitiflere odaklanmanın ve geçmiş travmalardan kurtulmanın saygın bir yolu olmuştur. Araştırmalar, bir şükran günlüğü tutmanın olumlu duygular ve yaşam değişikliklerine uyum sağlama yeteneği ile sonuçlanabileceğini gösteriyor.

Meditasyon

Meditasyonun gücü, çalışma üzerine yapılan çalışmalarda defalarca kanıtlanmıştır. Farkındalık meditasyonu, stres ve endişeden kurtulmanın etkili bir yoludur. Basit bir uygulamayı indirmek, meditasyon sanatını öğrenmenize yardımcı olabilir. Mümkün olduğu kadar sık meditasyon yapmaya çalışın sabah erken seanslar veya gece yatmadan hemen önce hem meditasyon becerilerinizi geliştirmek hem de bu sessiz zamanın sunduğu tüm avantajlardan yararlanmak için harika fırsatlardır.

Mutlu İnsanlarla Vakit Geçirin

Tuttuğumuz şirket isek, mutlu insanlarla zaman geçirmek olumlu bir tutum sürdürmemize ve bizi bir korkudan çekip çıkarmamıza yardımcı olabilir. Olumsuzlukları sizi aşağı çeken insanlardan kendinizi uzaklaştırın.

Hayatınızdaki Olumsuz İnsanlara Veda Edin

Hayatınızdaki mutlu insanlarla vakit geçiriyorsanız, sağlıksız olanlara ara vermenizde bir sakınca yoktur. Sınırlar koymak ve kendinizi toksik ilişkilerden korumak, yeniden mutlu olmanın en etkili yollarından biridir.

Sevdiğin Şeylerle Uğraş

Sevdiğin işi yapmak ruha iyi gelir. Bu bir hobi, mesleğiniz, ders dışı aktiviteleriniz veya keyif aldığınız başka herhangi bir şey olabilir. Bunları bir öncelik haline getirmek için zaman ayırın.

Sağlıklı Beslenin

Sağlıklı beslenmek, kendinizi her zaman sevdiğiniz her şeyden mahrum bırakmak anlamına gelmez. Ölçülü olarak özel ikramlar iyidir. Bununla birlikte, günlerinizin çoğunda besleyici ve sağlıklı bir diyet yemeye çalışın, böylece vücudunuzu ve zihninizi besleyebilirsiniz. Sağlıklı bir diyet, nihayetinde mutluluk departmanında size yardımcı olacaktır.

Egzersiz Yapın

Egzersiz yapmak, mutluluğa önemli bir katkı sağlayan endorfini artırır. Araştırmalar, düzenli egzersiz sırasında salınan endorfin hormonunun bir nörotransmiter işlevi görerek mutluluk, güven ve esenlik ilettiğini gösteriyor.

Uykunuzu Düzenleyin

Uyku ve ruh hali arasındaki ilişki iyi araştırılmıştır. Araştırmalar, uyku kalitesinin yaşam memnuniyeti ve mutlulukla doğrudan bir ilişkisi olduğunu göstermektedir. İyi bir uyku programını bir öncelik haline getirmek, hayattan aldığınız memnuniyeti artırabilir ve ne kadar mutlu olduğunuzu büyük ölçüde artırabilir.

Gönüllülük Faaliyetleri

Fedakarlığın olumlu etkileri arasında çok yönlü bir benlik duygusu, fiziksel sağlık yararları ve tahmin ettiğiniz gibi mutluluk yer alır. Başkaları için nazik veya iyi bir şey yapmak, aradığınız içsel mutluluğu sunabilir.

Yardım Kuruluşlarında Çalışın

Bazen hayatta karşılaştığımız zorlukları veya mücadeleleri tartışmak için bir grupta bir araya gelmek, daha mutlu zamanlara geri dönmenin mükemmel bir yolu olabilir. Bir destek grubu ortamında yaygın olan, deneyiminizi anlayan başkalarıyla paylaşmakta bulunan dostluk çok faydalı olabilir.

Yorumlar

Yorum Yazın

Cengiz TANER