Kuru Öksürüğe Ne İyi Gelir?

Kuru Öksürüğe Ne İyi Gelir?

Halk arasında sık görülen bu durum balgamsız olan öksürüktür. Kuru öksürük solunum yolunda oluşan iltihap ve tahrişten kaynaklanmaktadır.
Solunum yolu enfeksiyonu oluşumunda ilk haftalarda daha sık rastlanmaktadır. Mukus içermeyen öksürük olarak adlandırılmaktadır. Boğazın gerisinde diye tarif ettiğimiz kısımda rahatsız edici bir hisle tetiklenen ve ataklar halinde gelen öksürük türüdür. Biriken fazla mukus temizlendikten sonra kuru öksürük uzun haftalarca kalabilmektedir. Kuru öksürüğün bazen kontrol altına alınması oldukça zor bir durum olabilmektedir. Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda görülen enfeksiyonun iyileşmesinden sonra kalıntı olarak kaldığı daha çok görülmektedir. Kuru öksürük ciddi sağlık problemlerinin belirtisi olabilmektedir. Mutlaka uzman bir doktordan yadım almanız gerekir.

Buhar Solumak

Burun tıkanıklıklarının giderilmesi ve boğazın yumuşaması için buhar solunması fayda edecektir. Nane yağı okaliptüs yağı gibi mentol içeren yağlardan ilave edip solumak kuru öksürüğünüze etki edecektir.

Ilık Süt Bal

Bal öksürüğün her türlü tedavisi için kullanılmaktadır. Kuru öksürükte de güçlü etkileri bulunmaktadır. Boğazın nemlenmesine ve yumuşamasına yardımcı olan süt ve balı tğketemek fayda sağlayacaktır.

Keten Tohumu-Bal-Limon

Bal limon ve keten tohumu bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. 4 yemek kaşığı keten tohumunu bir su bardağı su ile kaynatıp koyulaştığında süzün. Elde ettiğiniz kıvamını almış suyun içerisine bal ve limon ilave edip tüketebilirsiniz.

Tarçınlı Süt

Süt boğazı yumuşatıp nemlendirir. Tadını farklılaştırıp tarçın ekleyebilirsiniz. Antioksidan özelliği tarçın etkisini attırmaktadır. Tatlandırmak için bal ilave edebilir antibiyotik özelliğinden yararlanabilirsiniz.

Karabiberli Süt

Süt ile karabiber birlikte tüketmek kuru öksürüğe etkili olmaktadır.Bal Limon ve Karabiber

Bal Limon ve Karabiber

Soğuk algınlığına tedavisinde akla ilk gelen karışımlardan biri limonlu sudur. Ilık limonlu suyun içerisine limon sıkın tatlandırmak iöin bal ilave edin ve karabiber atın. Bu karışım balgam söktürmeye yardım eder ve boğazdaki tahrişi rahatlattığı için gece öksürük krizini de iyi gelecektir.


Ekinezya çayı

Ekinezya çayı tüketmek bağışıklığınızı güçlendirir. Soğuk algınlığına ve nezleye iyi gelmektedir. Boğazda oluşmuş iltihabı azaltmayı ve öksürüğü geçirmede fayda sağlar. Ekinezya içeriğindeki etken maddelerin antimikrobiyal ve antiviral özellikler gösterir. Özellikle alerjik kökenli öksürük krizlerini sonlandırmak ve solunum yolu rahatsızlığına iyi gelmektedir.

Papatya çayı

Papatya yatıştırıcı özelliği ile boğazınızdaki tahrişi azaltabilir alerjik kökenli kuru öksürüğünüz için günlük bir bardak papatya çayı içebilirisiniz.

Limonlu ılık su
Limon C vitamini etkisi ile vücuda güçlük sağlar. Boğazdaki enfeksiyonu azaltır. Limon suyun kaynayan buharı tıkalı burnu açar sürekli devam eden öksürüğe geçmesine yardım eder. Öksürüğün boğaza verdiği hasarı azaltır. Ayrıca öksürük için limon yağı kullanabilirsiniz. Limon yağı anti-enflamatuar ve antiseptik özelliklere sahiptir. Hindistan cevizi yağıyla birleştirip boynunuza sürebilirsiniz. Alerjik öksürük iöin limonlu su tüketmek iyi gelecektir.

Pekmez

Öksürüğünüz başladığında bir yemek kaşığı pekmez içmek fayda edecektir. Alerjik öksürüğün boğazda oluşturduğu tahrişi yok eder. Keçiboynuzu pekmezi tüketmek etkiyi arttıracaktır. 

Sıkça Sorulan Sorular

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Kategori