Böbrek Ağrısına Ne İyi Gelir?

Böbrek Ağrısına Ne İyi Gelir?

Sıcak kompres yapmak. Böbrek taşından kaynaklı ağrınız varsa ağrıyan bölgenize sıcak su torbası koymak ağrınızı hafifletecektir.

Ayaklarınızı sıcak tutmak böbrek ağrınızın artmasına engel olacaktır.

Sigara ve alkol gibi alışkanlıklara son verilmeli.

Güvenli cinsel ilişki alışkanlıkları kazanılmalı, vücut hijyenine önem verilmelidir.

Böbrek taşı oluşumunun engellenmesi ve bu kökenli ağrıların olmaması için asitli içeceklerden uzak durulmalı.

Sıcak su banyosu veya ılık suyun içinde oturmak böbrek ağrılarına iyi gelecektir.

İdrar söktürücü özelliğiyle maydanoz suyu böbreklerin temizlenmesine fayda sağlayabilir. Anti bakteriyel içeriği ile vücudu toksin maddeler ve mikroplardan arındırır.

İdrar söktürücü özelliğiyle diğer çay karahindiba çayıdır. Vücuttan toksinleri atmaya yardım eder ayrıca safra kesesi rahatsızlıklarına da fayda etmektedir.

Mısır püskülü çayı idrar yolu enfeksiyonlarında etkilidir. Enfeksiyon kökenli ağrılara iyi gelecektir.

Probiyotik alımını artırmak böbrek ve bağırsak, sindirim sistemi sağlığını korumaya yardımcı olacaktır. Bunun için yoğurt ve kefir tüketmelisiniz.

Limon suyu böbrek ağrısı ve böbrek taşı için en çok bilinen etkili bir yoldurç Limon, sitrik, asetik asit içeren bir meyve olduğundan böbrek taşlarının parçalanıp düşmesinde etkili rol oynamaktadır.

Nar suyu idrarda bulunan asit fazlalığına azaltmaktadır. Taş ve toksinler atılmasında etkili bir çözümdür. Bundan kaynaklı böbrek ağrılarını hafifleten bir çözümdür.

Yeşil çay içerdiği antioksidanlar sayesinde böbrek taşı ağrılarında ve idrar yolu kaynaklı rahatsızlıklara fayda sağlamaktadır.

Bol su tüketmek, gün içerisindeki sıvıyı arttırmalı özellikle yaz aylarında dikkat edilmeli. Günlük en az 2,5 litre (yaklaşık 8 bardak) su tüketilmesi böbrek sağlığı için oldukça yararlıdır.

Çay, kahve ve kola gibi içeceklerin tüketimi kısıtlanmalı.

B6 vitamini içeren besinler tüketmek (üzüm, nar, kereviz, karpuz v.b.) böbrek taşına iyi gelen yiyeceklerdir.

Merdivenlerden zıplayarak inmek, ip atlamak veya bu gibi egzersizler böbrek taşının düşmesine yardım edebilir.

Greyfurt yağı idrar söktürücü ve antioksidan özellikleri bulunduğundan vücudunuzdan toksinleri atmaya yardımcı olur. iltihap sökücü özellikleriyle de böbrek taşından kaynaklı semptomlara iyi gelecektir.

Saman çiçeği yağı ağrıyan bölgenize masaj uygulaması yapabilirsiniz.

Elma sirkesi içeriğiyle asetik asit, sitrik asit ve malik asit bulunur. Bu asitler böbrek taşlarını düşürmede ve iltihap giderici etkisiyle ağrılara iyi gelecektir.

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Kategori