Aroma Terapi Yağları Nereden Alınır?

Aroma Terapi Yağları Nereden Alınır?

Aroma Terapi Yağları Nereden Alınır?

Uçucu yağlar doğal çiçeklerden, ağaçlardan ve diğer bitkilerden ekstrakte edilir. Yağlar, büyüme döngüsünün belirli zamanlarında spesifik bitki kısımlarından dikkatli bir şekilde toplanır. Az miktarda esans üretmek için potansiyel olarak büyük miktarlarda bitki materyali gereklidir. Bu nedenle, uçucu yağlar maliyetlidir ancak terapötik faydalar için genellikle küçük miktarların kullanılması yeterli olacaktır.

Aromaterapi yağları aktarlar, eczaneler veya sanal alışveriş aracılığıyla satın alınabilir. Ancak; doğru ve kaliteli yağı seçmek için göz önünde bulundurulması gereken birtakım unsurlar bulunmaktadır:

Yağların temin edileceği pek çok ortam bulunmaktadır. Fakat satılan tüm yağlar güvenilir değildir ve bu tür yağların derecesi değişkenlik gösterebilir. Yağın kalitesi maksimum fayda için gereklidir. Maliyeti düşük olan yağlar genelde güvenilir değildir ve bu nedenle tercih edilmemelidir. İdeal olarak taze ve sürdürülebilir kaynaklardan üretilen, saygın satıcılar tarafından satılan organik, seyreltilmemiş yağlar satın alınmalıdır.

Uçucu yağlar güçlerini hızla kaybeder ve kısa raf ömrüne sahiptir. Ayrıca, bir aromaterapi seansı esnasında yalnızca birkaç damla yağ gerekecektir. Bu nedenle, yağlar en küçük miktarda alınmalı ve hızlı bir şekilde tüketilmelidir.

Doğrudan güneş ışığı ve ısı yağlarda bulunan hassas özellikleri yok edebileceğinden, yağlar serin ve karanlık bir ortamda muhafaza edilmelidir.

Birçok uçucu yağ karışımı vardır ve bunlar çeşitli rahatsızlıklara yardımcı olmak için kombinasyon şeklinde kullanır. Uçucu yağların yapısı hassas olduğu için önceden karıştırılmış çözeltiler her zaman etkili değildir. Saf, tekli yağlar alınmalı ve uygulama esnasında karıştırılmalıdır.

Yaygın Olarak Tercih Edilen Aroma Terapi Yağları Nelerdir?

Lavanta yağı, taze ve çiçeksi bir kokuya sahiptir. Rahatlatıcı kokusu depresyon, endişe ve stresin giderilmesine yardımcı olur.

Biberiye yağı, otsu ve taze kokudadır. Canlandırıcı etkisi ile yorgunluğu iyileştirir.

Gül yağı, çiçeksi kokar ve depresyon belirtilerinin giderilmesine yardımcı olur.

Paçuli yağı, odunsu kokar. Stres ve yorgunluk belirtilerine yardımcı olmak için kullanılır.

Sandal ağacı yağı zengin ve güçlü bir kokuya sahiptir. Depresyon ve stres belirtilerini gidermek, mutluluğu teşvik etmek için kullanılır.

Limon yağı, narenciye kokusuna sahiptir. Yorgunluk, hafıza ve konsantrasyonu iyileştirir.

Adaçayı yağı; stres, anksiyete, depresyon, yorgunluk ve yalnızlık duyguları belirtileri için tercih edilir.

Nane yağı, konsantre bir nane kokusu verir. Yorgunluk, baş dönmesi, mide bulantısı, baş ağrısı semptomlarına yardımcı olmak amacıyla aromaterapide kullanılır.

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Kategori