Bel Fıtığına Ne İyi Gelir?

Bel Fıtığına Ne İyi Gelir?

Soğuk Kompres

Ağrıyan bölgeye soğuk koymak herkes tarafından bilinen yöntemdir. Soğuk uygulaması için buzu bir havluya sarıp bel bölgenize koyabilirsiniz. Bel ağrısı, bel fıtığı ağrısına ve akut iltihaplanmalara karşı faydalı bir yöntemdir.

Sıcak Kompres

Sıcak uygulaması ağrıları dindirebilmektedir. Buz uygulamasından sonra sıcak uygulayabilirsiniz. Sıcak su torbasını 20-30 dakika bekletebilirsiniz. Sıcak uygulamak kan dolaşımını artırır, hasar almış kas dokularını düzenler, belde bulunan kas liflerinin iyileşmesini sağlar.

Rezene Tohumu

Rezene sindirimi düzenle ve ağrıları hafifletir. Bel ağrısı tedavisinde kullanabilirsiniz. Rezene tohumunu bir bardak suya yaklaşık 5 gram kadar kaynatıp içebilirsiniz.

Haşhaş Tohumu

Haşhaş tohumu bel ağrısı için kullanılan eski yöntemlerden biridir. İnsan sağlığın oldukça faydalı olan haşhaş tohumu su veya süt ile tüketebilirsiniz. Haşhaş tohumu gevşeme ve rahatlama hissi verdiği için ağrılarınızı hafifletecektir.

Papatya Çayı

Papatya çayı içmek çeşitli vücut rahatsızlıklarında kullanılan bir bitkidir. Papatya çayı kasları gevşetir bel ağrılarını hafifletir. Fıtık olan bölgeyi rahatlatır. Bel ağrınızın arttığı dönemler tüketebilirsiniz. Ayrıca papatya çayı daha iyi uyumanızı sağlayacaktır.

Sarımsak Kürü

Bel fıtığı ağrılarınız varsa 1-2 tane sarımsağı çiğ şekilde tüketebilirsiniz. Sarımsak vücudu güçlendirici etkisinden dolayı hızlı toparlanmanızı sağlayacaktır. Sarımsak yağı ile bel bölgenize masaj yapabilirisiniz.

Çörek Otu

Çörekotu bol miktarda kalsiyum ve çinko içermektedir. Bu nedenle kemiklerde ve omurgaların güçlenmesini sağlar. Ayrıca kas ağrılarına iyi gelir. Gün içinde 3 kez 1 çay kaşığı kadar çörek otunu besinlerle birlikte tüketilebilir.

Zencefil

Zencefil ağrı ve iltihabın vazgeçilmez bitkisidir. Güçlü enflamatuar kaynağıdır. Omurga çevresindeki kas ağrılarının hafifletmektedir. Zencefili toz halde bal ile karıştırabilir veya zencefili çay şeklinde limonla da tüketebilirsiniz.

Lahana Yaprağı

Lahan yaprağı kas burkulmalarına ve gerilmelerine karşı fayda sağlamaktadır. Bel fıtığından kaynaklı ağrılardan kurtulmak için; bir tencere içerisinde lahana yapraklarını kaynatın suyunu süzüp macun haline getirdiğiniz lahanayı bel bölgenize sürüp 30 dakika kadar bekletebilirsiniz.

Hintyağı

Hint yağı doğal ağrı kesici özelliği ile eklemlerde olan, akut ve kronik ağrılarda fayda sağlamaktadır. Bağ dokularının tedavisinde eklem iltihaplarında kullanılabilmektedir. Ayrıca hint yağı cilt bakımı ve güzellik alanlarında da kullanılmaktadır. Ağrıyan bölgenize masaj şeklinde uygulayabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağını son zamanlarda pek çok alanda kullanılan bir yağ olduğunu duymaktayız. Hindistan cevizi yağının zengin içeriği ile enzimler, kompleks besin öğeleri, yağlı asitler ve iltihap önleyicileri vardır. Şişme ve kızarıklıklar için kullanılmaktadır. Ağrıyan bölgenize masaj şeklinde Hindistan cevizi yağının elinizle ısıtıp masaj olarak uygulayabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Yorumlar

YORUM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN